Снимка: архив, БулФото
fallback

През 2014 г. ще има европейски избори и няма да има други избори – въпреки желанието на мнозина. Това прогнозира експертът по политически пиар Арман Бабикян в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7.

Той очаква властта да започне да идва на себе си и да въведе ред и стабилност в управленските системи – нещо, което не е успяла да направи през отиващата си година.

Според Бабикян правителството на Пламен Орешарски е трябвало да получи възможността да направи собствен бюджет, защото до този момент „те караха с бюджета на Дянков”.

Експертът смята, че кабинетът е загубил много време с това да се занимава със себе си, след като е допуснал грешката още „на четвъртия ден да напълни улиците”. „Това е нормален политически шок за всеки на власт, но не мога да оценя негативно направеното за седми блок на АЕЦ „Козлодуй”, каза Бабикян.

Освен протестите, той открои и създаването на Реформаторския блок като едно от събитията на 2013 г.

„Тези партии се втурнаха един към друг на чисто аритметичен принцип. Някой ги излъга, че кабинетът няма да издържи и те се втурнаха бегом – дайте да се съберем за предстоящите избори. Избори обаче не се случиха, те се огледаха и видяха, че нямат обща политическа мая”, анализира политологът.

Той отбеляза, че извън Реформаторския блок са останали десетина десни партии, с които реформаторите не разговарят. „Те се самохаресаха и се самозатвориха”, констатира Арман Бабикян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Иванчо

преди 10 години

Споко бе, ще има избори за парламент....сред 4 г. както си му е редът!

39

Анонимен

преди 10 години

Евроизбори да но избори за парламент имаше и ги спечели Тиквата .Къде е Тиквата и защо все бяга от парламента .Истината е една България гласува за четери

38

ОСТАВКА!

преди 10 години

Червената мафия подготвя народа,че ще има САМО Евро-избори....Така,както са действали ВИНАГИ....ОСТАВКА ДО ДУПКА на мафиотското правителство и на некадърника- костеливия орех -слугата на мафията! ОСТАВКА!

fallback