Румен Ненков. Снимка: архив, Булфото
fallback

Има причини за тревога, че Конституционния съд е зависим, при взимането на решения, обяви пред Нова тв членът на КС - Румен Ненков.

Причината за коментара му беше последното решение -  Делян Пеевски да остане на депутатския пост.

Oще по темата

"Това е една система от персонални и всякакви други връзки. Моята съвест ме кара да говоря, защото чувствам, че има нещо гнило", каза той.

Помолен да посочи, кое е това "гнило", магистратът отвърна: "Първо трябваше да пометем собствения си двор. Работата на Конституционния съд не е безконтролна, тя трябва да бъде ясна и публична".

По думите му в момента има дела в Конституционния съд, които отлежават с месеци и години.

"Въпросът е защитаваме ли някакви принципи или на базата на някакви пристрастия или лични връзки и познанства ние създаваме комфорт на управляващите", коментира Ненков.

Той даде няколко такива примера, касаещи искане за тълкуване на достъпа до правосъдие и случаите, в които той може да бъде ограничаван.

Според него ако Конституционният съд не е твърд по отношение на президента и Народното събрание, ако не е част от ограничителната система, която не допуска произвол, неговото съществуване би било безсмислено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

гейБЕР;

преди 10 години

Този сега реве, синът му е депутат от герберасите вече 2 мандата, защо мълча преди 1 год. Какво означава гербер- НАГЪЛ, КРАДЛИВ , И РЕВЛИВ

23

kostur

преди 10 години

ПРАВ Е --КС И ПРОКУРАТУРАТА , НАЧЕЛО С ---ЦАЦАРОВ И ОСОБЕНО НЕГОВИЯ ЗАМЕСТНИК ,,,СА ЯВНО ЗАВИСИМИ...А ЗНАЕМ ОТ КОЙ--БЕЗБРОЙНИТЕ АГЕНТИ НА ДС , ВНЕДРЕНИ КАТО КЬРТИЦИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА , В СЛУЖБИТЕ....А ДОГАН СИ ИМА МНОГО , МНОГО ПАРИ И СОБСТВЕНА АГЕНТУРНА МРЕЖА---БЬЛГАРСКИ ДОН КОРЛЕОНЕ...БАРЕКОВ Е НЕГОВО МОМЧЕ ЗА МОКРИ ПОРЬЧКИ....А ТРАКТОРА---ДАЛИ БЕЗДЕЙСТВА....НО...ИДВАТ ПРАЗНИЦИ----ВСИЧКО ДОБРО...И С ОПТИМИЗЬМ

22

Grom

преди 10 години

Рибата се вмирисва откъм главата! А в България вони не на гнило, а на изгнило. И не само в Конституционния съд, а в съдебната система като цяло!

fallback