Александър Методиев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Депутатът от ДПС Александър Методиев, станал известен като Бат Сали, призна, че е заменил евтина ливада за скъп и апетитен терен в центъра на Самоков.

Заменката е направена през 2005 година, когато той като общинар е взел три декара урегулирана земя след замяна на гола селска ливада.

Oще по темата
При замяната ливадата на настоящия народния избраник е била оценена на малко над 92 000 лв. за площ от 3 декара, докато теренът, отново 3 дка, в центъра на Самоков, с прилежащата инфраструктура, е бил оценен на 96 хиляди лева. Това пише в заповедта на община Самоков.

За справка цените на ливадите у нас вървят между 300 и 1000 лв. на декар. Което в най-изгодния за депутата случай би означавало, че ливадата му е 3000 лева, а не 92 000, каквато е цената на замяната всъщност.

Методиев потвърди пред Нова телевизия, че е заменил земята на такава ниска цена и уточни, че по онова време искал да се занимава със земеделие. По думите му тогава частните имоти в района вървели от 30 до 120 евро на квадратен метър, докато общинските се продавали на цени от 15 до 30 лв.

Парцелът, който получил, пък бил в близост до циганския квартал на Самоков, а не в центъра на града.

"Не виждам нищо нередно в това, че е направена замяната. Направени са всички процедури по замяната", коментира той и припомни, че преди 2007 г. около Самоков се продали имоти на завишени земи и даде пример с англичани, които масово купували земи в региона.

"Тогава беше възхода в скъпите цени на имоти в Самоков, защото се очакваше стартирането на Супер Боровец и се очакваше да има продажба на имоти и след това", обясни Алексъндър Методиев.

Той призна, че когато бил общински съветник, са направени много такива заменки и се обиди, че фокусът на медиите е съсредоточен само върху неговите имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

асд

преди 10 години

По времето на тройната коалиция за далаверата със заменките и децата знаеха. Бат Сали тогава е бил общински съветник от БСП, събирал е гласове по гетата за БСП. По времето на ГЕРБ се спряха тези сделки. За съжаление народа бързо забравя и го мързи да ходи да гласува. За червените възрастни сектанти не говоря-те са си неспасяеми.

54

Анонимен

преди 10 години

"Тука всеки с лека ръка раздава присъди. За което съм съгласен. Ама освен продажните политици за разстрел са и всички ония от вас, които минавате на червено, които бутате 20лв на катаджиите, които не си плащате билетчето в градският транспорт, които укривате данъци (само защото уж всички го правели), които вечно гледате да се скатаете от работа. Куршум за вас също. Недейте се прави на света вода не напита."То ако не се действа така - няма оцеляване. *** в джунглата с аристократични обноски напр

53

Debora1

преди 10 години

Бат ви Сали cи e въpзaл Коня. Ako тoй нe краде, koй... ? Човека е прав, че има и други крадци !!Повечето депутати са с *** манталитет. Аkтуaлно e в страната нa политически разврат.

fallback