Димитър Главчев Снимка: архив, Булфото
fallback

В задочен спор по доста стар скандал влязоха ГЕРБ и "Атака".

Най-голямата парламентарна група нападна лидерa на националистите Волен Сидеров и неговата партия заради информацията за подписани кредитни гаранции в размер на около 150 000 евро от депутатите на "Атака" в 41-то НС.

Подобна информация беше пусната от отцепили се депутати на националистите в предишния парламент. От ГЕРБ намериха причина да припомнят скандала в писмо, изпратено от името на депутати от всички парламентарни групи в Европейския парламент до председателите на Европарламента и на Европейската комисия, което е адресирано и до председателя на Народно събрание Михаил Миков, до премиера Пламен Орешарски, до главния прокурор Сотир Цацаров и до вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

Във въпросното писмо евродепутатите обясняват, че са получили подобни сигнали.

"След всичко, което ни се случва през последните шест месеца, добрата новина е, че сме членове на Европейския съюз и оттам можем да получим помощ да запазим демокрацията", заяви Димитър Главчев от ГЕРБ. 

Депутатът постави въпроса защо компетентните органи не са се задействали и защо прокуратурата не разследва казуса. Не е ли най-голямото престъпление възможността за манипулиране демокрацията, запита той.

Александър Ненков отново разви тезата колко е неестествена коалицията между „една етническа партия“ и една националистическа.

Ние сме силно загрижени какво е бъдещето на тази страна, заяви той. Ненков се върна и на темата за снимките от пътуванията на Сидеров в чужбина, както и фактът, че ГЕРБ искат оставката на Сидеров като председател на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Депутатът настоя той да освободи поста.

От "Атака" реагираха веднага на нападките. Депутатът Димитър Димов ги определи като "претопляне на манджата".

Според Димов по случая е извършена прокурорска проверка и не са открити данни за подобни нарушения. Това е много стара манджа, която сега се претопля, категоричен е той.

Депутатът съзра и роля на НФСБ в обвиненията срещу Сидеров. По негови думи вече ясно се вижда връзката между ГЕРБ и НФСБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

mitova

преди 10 години

От изнесеното става ясно едно: по време на управлението на ГЕРБ, в "Атака" са се случили нередни неща, за които управляващите не са предприели никакви действия! И на всичкото отгоре, сега се "хвалят" пред европейските си братя, че нищо не са свършили!Сами си направете заключение за умствения потенциал на бившите управляващи!

31

Анонимен

преди 10 години

Атака и Волен вече не са нужни на Станишев и Местан.Компроматите срещу Волен са част от опорните точки.Но Волен пак ще подкрепя управляващите,вече безплатно,защото при следващите избори няма да влезе в парламента.Волен разбира това,но не се обявява срещу БСП и ДПС,за да се задържи възможно най-дълго в парламента,а плюе срещу ГЕРБ,за да отчита активност.

30

Самотният Вълк

преди 10 години

До РеволюционерТи си жалък Соросойден *** и си срам за Българският род ,защото си предател на Родината ни .И ако имаш малко чест и достойнство се засрами ,защото си тръгнал по най лошият път ,пътят на предателите на България .Ти си *** на сатрапите от ЕС ,който искат да затрият нашият народ ,защото ни мразят в дън душа . Изгледай ,в ютуб филма Завладяването на изтока и ще разбереш че си жалък ***.

fallback