Пресконференция на Реформаторския блок. Снимка БТА
fallback

Реформаторският блок е пред взрив броени дни преди очакваното коалиционно споразумение, което да го превърне в "траен политически съюз".

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е обявил, че ще настоява на заседанието на Гражданския съвет на блока в понеделник да се вземе решение за прекъсване на разговорите със "Синьо единство", пише "Труд".

Oще по темата

В писмото му нямало мотиви, но според запознати с преговорите сред тях е това, че бившите седесари, сред които е и евродепутатката Надежда Нейнски, се противопоставят на част от решенията - за квотно представителство в коалицията, като вместо това настояват за обща партия.

Брожения има и срещу слуха, че лидерката на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева ще бъде наложена за водач на евролистата през май, макар официално такъв разговор да не е воден между ДСБ, ДБГ, СДС, "Синьо единство", НПСД и БЗНС.

"Искам първо да се запозная с мотивите", каза пред "Труд" лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов. Той недоумява кога и с какво формацията му е спряла да отговаря на подписаните принципи и заявените приоритети на блока. Панчугов допълни, че ако различно мнение е причина за изключване, то Реформаторския блок ще покаже, че нищо ново не е научено от партиите вдясно.

Очаква се СДС да подкрепи позицията на ДСБ в понеделник. Позицията на преговарящите от името на ДБГ била същата, макар в партията да има брожения, разказаха запознати. Признаци на недоволство имало и в тъмносините редици. Очаква се и реакцията на членовете на Гражданския съвет по темата, но за отстраняване на "Синьо единство" се говори от седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

180

Ахаха

преди 10 години

Баси личните драми...май се опитвате да ме разплачете!? Дядовци...лелинчовци...язък, че нямам пуканки...

179

Държавна сигурност

преди 10 години

До Анонимен и направеното от Дядо с казаното от него че са взети мерки не е защитна реакция а е действителен резултат от честността му . Така че мерки бяха взети по чернобил и те ни спасиха селското стопанство именно благодарение на министъра на земеделието и горите Алекси Иванов . А за сравнението с Хитлер няма да коментирам.

178

Държавна сигурност

преди 10 години

До Див аграр Апк и личните стопанства след 1987 имаха и западна техника самоходни косачки Бчс Италия , трактори Комацу Япония, трактори Бчс Италия . Реактиви и хладилни вани с електроника , млекомати италианско производство и преди няколко години внесоха такива но първите бяха 1988г

fallback