Ваньо Шарков, Радан Кънев и Меглена Кунева. Снимка: Реформаторски блок

Реформаторският блок е единствена алтернатива на статуквото. Симпатията и надеждата, с които се посреща идеята за Реформаторския блок, означава, че има нужда от него. Това заяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева при представянето на Гражданския съвет на Реформаторския блок в Бургас.

Членовете на Съвета в Бургас са 13. Сред тях има изявени местни художници, бизнесмени, юристи и университетски преподаватели.

„Структурите на партиите ни в събота и неделя ни окуражиха да ускорим процеса на коалиционното споразумение, а на редица места общинските ни организации вече работят заедно“, допълни Кунева.

В отговор на въпрос за напускането на втори депутат от ПГ на ГЕРБ Кунева заяви, че това поставя въпроса за състоянието на политическата среда изобщо.

"Не става дума само да упражняваш власт и да имитираш управление. В Реформаторския блок се фокусираме върху много по-голяма цел като промени в Конституцията и връщането на партиите и изборната среда към нормалността. Гражданският съвет е важен фактор за това", допълни още Кунева.

Председателят на ДСБ Радан Кънев беше категоричен, че няма по-елементарна клевета от това, че Реформаторският блок е софийски съюз. „Ние сме политически съюз от шест партии с обявени национални цели и план за излизане от кризата", допълни той.

Блокът е политическата сила, която може да промени статуквото и сме готови да започнем тази промяна именно от нас. Върху нашите стъпки за излизане от кризата ще градим национален консенсус, категоричен бе Кънев.

Според бившия депутат и представител на "Синьо единство" Ваньо Шарков българският парламент е загубил духа на парламентаризма и обидни забележки са изместили дебата и политическите аргументи. Този парламент може да гласува всяка глупост, поднесена от партийните им централи, каза Шарков и подчерта, че единствената алтернатива на този стил на управление е Реформаторският блок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase