Надежда Нейнски. Снимка: архив Булфото
fallback

Някои хора бяха изгонени от СДС заради идеята за развитие на „Синята коалиция”. Парадоксът е, че сега Реформаторският блок иска да ни отстрани по същата причина. Така Надежда Нейнски коментира пред Нова телевизия информацията, че ДСБ ще предложи на Реформаторския блок да изключат формацията й „Синьо единство” от коалиционните преговори.

Когато правиш сериозна заявка за реформа в държавата, е логично да покажеш първо през себе си възможността да се реформираш, допълни тя. По нейни думи големият проблем на политиката в България е невъзможността да се дискутират сериозни проблеми.

Има политически аутизъм в дясното пространство. Всеки се смята за прав, и затова се оформят отборите на един или друг лидер. На практика това, за което трябва да се води дискусия е политическия път на Реформаторския блок, допълни Нейнски.
Тя призова за анализ и сериозен прочит на миналото, което е довело дясното дотук.. Власт не остана, не виждам за какво воюваме, заяви Нейнски.

Според нея в последните месеци се вижда различно отношение към истината от представители на едно и също поколение. Нейнски добави, че според нея правителството на СДС от 1997-2001 година, както и това през 1992-а, са били реформаторски, които са направили много неща в България.

Тя обясни, че Реформаторския блок трябва да има силите и доблестта да признае нещата, които са направили тези правителство

Ние няма от какво да се притесняваме, няма от какво да се срамуваме, отсече тя. Нейнски допълни, че не е изненадана от критиките на формацията на Меглена Кунева „България на гражданите” относно управлението на традиционната десница.
Аз съм изненадана, че Радан Кънев е готов да участва в тази подмяна, заяви тя.  По нейни думи блокът трябва да стъпи на доброто, което е направила традиционната десница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Стигa с тaзи ГЛУПОСТ

преди 10 години

Нямa леви и десни идеи имa хубaви и лоши!Нaрочно лявото и дясното съществувaт зa дa имa рaзделение в обществото!

70

ИВАН

преди 10 години

Нейнски и хората около нея постигнаха удивителен рекорд по предателства.За една година предадоха синята коалиция на местните избори, после в последния момент необяснимо не се явиха на парламентарните а сега опитват и с Р.Блок.Като евродепутат също е нула.По зле даже и от Калфин, Първанова и Бинев. Само лични ползи гони и ОГРОМНО ЕГО.Защо с натрупаното не стартира поне един вестник или телевизия на десните както АТАКА .Кой ако не тя с нейните позиции в ЕНП И ЕП. Борбата и е за нов мандат в ЕП

69

Анонимен

преди 10 години

До като не се разкаят и извинят за приватизацията 'Костов', за реституцията "Лучников', за това е позволиха на доносниците да уастват и в двете и изобщо не ги разкриха тези 'Реформатори' нямат шанс.

fallback