fallback

Общ преглед

Представители на контрапротестиращите, подкрепящи правителството, се срещнаха с министър-председателя Пламен Орешарски и му предадоха още 660 000 подписа от цялата страна.

Общо 33 кути от различни градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Кърджали, Перник и др., минаха през скенерите в правителствената сграда, за да бъдат складирани в деловодството на МС.

С настоящата бройка общо събраните подписи в подкрепа на кабинета са 1 400 000, похвалиха се организаторите от Гражданска инициатива "За нов обществен договор".

Веднага след като внесоха кутиите, част от представителите на инициативата влязоха на среща с премиера Пламен Орешарски.

Отвън пък останаха около 50 души, които скандираха: "За работещи институции, за работеща държава".

"Подкрепата им е важна за нас във връзка с работата ни по изпълнение на целите, които са насочени, както многократно подчертавам, към отговорно управление в интерес на всички български граждани, в това число и на тези, които не ни подкрепят", обяви министър-председателят след приключване на срещата.

"Българското общество е изправено пред много предизвикателства – икономически, социални и политически, и ключова задача на всички ни е да работим за интегритета и за насърчаване на икономическото развитие", допълни Орешарски.

Премиерът обяви, че е запознал гостите си и с намеренията на кабинета за следващата година и с някои от сегашните активности.

Стоян Тодоров, представител на "За нов обществен договор", отбеляза на свой ред постигнатите съвместни действия с правителството - създаване на работни групи към министерствата и Обществения съвет към МС.

"От първия момент на своя мандат правителството демонстрира желание за диалог с гражданите и за разрешаване на проблемите на държавата. Това искахме - да има реален диалог между гражданите и институциите, да има работа и контрол", заяви той.

По думите му единствената им цел е да се изправи държавата на крака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Бабун

преди 10 години

Много от тия подписи за в подкрепа или срещу нещо друго. Пред парламента събираха подписи за какво ли не на някакви измислени тетрадки. Много хора се подписваха без да познават процедурата. Утре ще кажат, че са събрали 9 млн. подписа от Разград.

146

фен

преди 10 години

Как няма да сияе? И мен да ме ухажват жена с 3 висши и 33 брадавици, мъж с 3 зъба и друг с *** тен, няма да устоя.

145

Анонимен

преди 10 години

Фалшиви подписи, в подкрепа на фалшива партия управляваща фалшива държава

fallback