Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещне днес с депутатите от парламентарната му група и ще помоли недоволните да напуснат още днес, иначе ще ги счита за подкупни. Това обяви бившият премиер в интервю за Нова телевизия.

„Днес ще се срещна с групата на ГЕРБ в 2 часа и ще ги помоля, ако на някой нещо му е омръзнало, днес е моментът да напуснат, да подадат молба. Оттам нататък ще считам, че са подкупни. Ако напуснат след днес, след като ги помоля да си кажат, ако някой нещо ги мъчи“, отсече Борисов.

Той обаче беше категоричен, че партията му е в много добра кондиция, независимо че двама депутати напуснаха ПГ и станаха независими. Първи се отцепи Георги Марков, а тази седмица независим сатна Светлин Танчев.

Не виждам нещо, което да ме тревожи. В рамките на този парламент тези напуснали партията нямат никакво значение. Аз съм убеден, че когато спрат социологическите агенции, привързани към БСП, да дават такива резултати, ще стане ясно, добави Борисов.

По думите му ДПС полага усилия да извади хора от партията. На въпрос откъде идват тези усилия, той отговори: "Разбира се, че ДПС стои зад това с лидера си Доган, който ръководи държавата". 

„Ние сме си направили своите изводи и по издигането и утвърждаването на кадри от различни области. Ще гледаме по-прецизно на следващите избори”, каза още лидерът на ГЕРБ. Той призна обаче, че се е виждал с отцепниците 1-2 пъти. Не призна обаче това да е грешка, след като е оставил кадруването в партията изцяло на Цветан Цветанов, тъй като четири години бил зает да стори магистрали и естакади.

Борисов обаче беше категоричен, че няма да се раздели с Цветан Цветанов. „Вярвам му, разбира се, всеки човек допуска грешки“, заяви бившият премиер.

„През месец февруари имаме конференция на партията. Цветанов е направил много за ГЕРБ и прави. Докато не минат съдебните процеси срещу него, няма да коментирам. След конференцията в ръководните органи на ГЕРБ ще влязат нови хора, 3-4 души”, каза още Бойко Борисов. 

Преди гостуването на Борисов пред сградата на телевизията Нова телевизия се събра група протестиращи граждани, които блокираха движението. Те носиха плакати с надписи: "Боко, върни парите”, „Боко ще си говори по неговата си телевизия”, „Боко – ГЕРБ = СИК”.

Някои от тях бяха със знамена на „България без цензура” и с тениски с лика на Николай Бареков. "Въоръжени" бяха със свирки и вувузели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

titi

преди 10 години

ne se spriaha s tehnite nedovolstva otvsiakade ,Vse Borisov im pre4i !

133

Куроландес

преди 10 години

Да се разделим с явлението "Бойко Борисовщина"Бойко Борисовщината означава потъпквана и погазване на всякакви институции, на всякакви елементарни норми на политическо поведение, потъпкване и прегазване на личното пространство на човека, потъпкване и прегазване на пазарна икономика

132

Анонимен

преди 10 години

А когато вие подкупвахте ви беше добре нали?

fallback