Светлин Танчев Снимка: ГЕРБ
fallback

Втори депутат напуска парламентарната група на ГЕРБ. Това е Светлин Танчев. Председателят на парламента Михаил Миков обяви от парламентарната трибуна, че Танчев е подал заявление да напусне ПГ на ГЕРБ и да стане независим депутат.

Това е вторият депутат от най-голямата парламентарната група, който я напуска в рамките на по-малко от десет дни. Преди него Георги Марков напусна ПГ на ГЕРБ. Това стана миналата седмица.

Oще по темата
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов тогава заяви, че не се очакват други напуснали и беше категоричен, че парламентарната група е единна.

Отцепилият се от партията бивш министър Мирослав Найденов обаче заяви, че очаква още няколко напуснали, но отказа да ги назове поименно.

Така парламентарната група на ГЕРБ остава с 95 народни представители. Решението на Светлин Танчев беше посрещнато с аплодисменти в пленарната зала. 

Припомняме, че в 41-вото Народно събрание Светлин Танчев беше шеф на парламентарната Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Той обаче се раздели с поста си, след като през 2010 г. името му беше намесено в скандал с лобистка поправка в Закона за наркотичните вещества. 

Тогава в „Държавен вестник“ беше обнародван текст от закона, който не е одобрен от ресорната комисия в НС и който позволява реклама с изображения на наркотични вещества.

Преди това в „Държавен вестник“ е бил публикуван текст, който здравната комисия е одобрила, но се оказа, че с листче в ръка именно Танчев отишъл, за да „поправи грешката“.

В скандала беше замесен и Пламен Цеков, който пък трябваше да освободи поста заместник-председател на здравната комисия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

188

Танчев

преди 10 години

До 191 Джаба:"Да аз съм,яж ми х*я!"

187

Иван

преди 10 години

Един *** решил да си намери друго място на бунището, наречено български парламент!

186

Сашка

преди 10 години

Много удобно нали?

fallback