Вълната от съкращения в МВР няма да засегне полицаите. Снимка: архив, Булфото
fallback

Готвеното 10-процентно съкращение на служители в МВР няма да засегне полицаите, увери Илия Кузманов, зам.-председател на синдиката на МВР.

Служителите на ведомството са около 54 000, което означава, че оптимизацията ще засегне близо 5 400 души, пресметна той.

По думите му това ще бъдат служители от спомагателните дейности в МВР – огняри, работници в столови, диспечери, системни оператори.

"Те няма да засегнат полицаите, които са около 27 000 души", категоричен бе пред bTV синдикалистът.

Според Илия Кузманов готвените съкращения в МВР "не дават особени възможности за протест на синдикатите", които имат контролна функция в процеса съгласно колективния трудов договор.

Той не отрече информацията, че съкращенията ще засегнат предимно служители на трудови договори, а не такива, назначени по Закона за държавния служител, което означава, че оптимизация в администрацията практически няма да има.

"В някои дирекции администрацията е около 40%. При положение че при двама души на улицата се пада по един в администрацията, това е неразумно раздуване", подчерта Илия Кузманов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

АНОНИМЕН

преди 10 години

Много поздрави на господин Илия Кузманов.На 28.01.2014 год. на даведесет редови полицаи от ОДМВР гр.Разград са връчени заповеди за освобождаване от работа по искане на ръководството,без предизвестия.За жалост шапкаджиите,връзкариете и началниците остават.

48

пенисонера

преди 10 години

трябва да има промяна в закона както е навсякъде по света ако си пенсионер военен ли какъвто и да било нямаш право да работиш да заемаш работно място на млад човек ,или ако си ценен и искаш или едното или другото не като при нас военен пенсионер 700лв. пенсия и в държавната администрация какво е това ,ако искаш частен бизнес прави и си пей но не в държавата която те е хранила цял живот , тази цифра е огромна на такива кърлежи

47

Предатели

преди 10 години

Хе, съкращения на администрация..кви лъжи,а няма ли съкращения на администрация в Министерство на отбраната..до кога пенсионери ще заемат работни места на млади хора??

fallback