Снимка: Булфото
fallback

Пушачите ще трябва да посрещнат Нова година, без да задимяват заведенията. Оказа се, че парламентът няма да има време да приеме промените в Закона за здравето, според които да се либерализира режима за тютюнопушене в ресторанти и барове.

Заради проточилите се дебати по бюджета за догодина тази седмица законът няма да влезе в зала, прогнозира пред в. "Преса" соцдепутатът Спас Панчев.

Шансовете това да се случи в следващите пет дни били 30%, защото макар че депутатите ще заседават в понеделник и вторник извънредно, не са оптимисти, че ще успеят да гласуват бюджета бързо.

Причината е, че ГЕРБ максимално се възползват от процедурата и бавят приемането на текстовете. "Най-вероятно ще гледаме закона за здравето на първо четене едва между 18 и 20 декември", призна Панчев.

Това означава, че второто четене ще бъде чак след празниците, тъй като Народното събрание излиза в коледна ваканция. В левицата са притеснени, че туроператорите ще им се разсърдят за поет, но неизпълнен ангажимент към тях, свързан с пушенето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Petar, NY

преди 10 години

Ех защо си тръгнах от България.

44

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 42 Като не си ходил да видиш не се обяснявай - пуши се в Австрия, там собствениците сами решават, а в Германия всяка провинция си избира .

43

Zlatin.Mladenski

преди 10 години

До ГуньоДа ти кажа само, че в Австрия и Германия наистина се пуши на закрито - НО има такава вентилация, че изобщо не се усеща.Посочи ми едно такова заведение в България и ще се съглася с теб.

fallback