Мая Манолова Снимка: архив, Булфото
fallback

ГЕРБ искат освобождаването на Мая Манолова като зам.-председател на Народното събрание заради системно нарушаване на правилника. Манолова от своя страна категорично отрече да е нарушавала правилата.

Всеки ден процедура след процедура се нарушава, оплака се Димитър Главчев от ГЕРБ. Днес НС достигна своите низини, обясни депутатът. Той визираше изказването на Павел Шопов от "Атака", който нападна майката на загиналата на пешеходна пътека Лора – Нели Петрова, която сега е депутат от ГЕРБ.

Според Главчев самата атмосфера в Народното събрание се създава от ръководството на НС и в частност от Манолова.

Oще по темата
От опозицията се възмутиха, че Манолова си позволява да прави квалификации и системно не дава думата.

ПГ на ГЕРБ беше възпрепятствана и не можа да изложи мотивите си по бюджета, ядоса се Цвета Караянчева. Тук демокрацията е нарушена, заяви тя. Ако те не дават на нас, народните представители, думата, какво остава за обикновените граждани, които всеки ден са навън, заяви Караянчева.

Наистина в безпрецедентна атмосфера вече няколко дни протичат заседанията на НС, заяви и Десислава Атанасова. Според нея тя е наложена от Манолова, която цензурира и лишава депутатите от възможности за процедури и изказвания.

Десислава Атанасова беше най-възмутена, че Манолова не е взела думата и не е наказала Шопов за нападките му срещу Нели Петрова.

Грубо наруши не само парламентаризма, но грубо наруши морала и толерантността, ядоса се тя.

Особено засегнат беше и Станислав Иванов. Към него беше отправена репликата на Манолова: Седнете си, за да не ви помогна да си седнете. Оказа се, че Иванов бил истински стъписан от изказването. Той се оплака, че след днешните й думи вече не вярва, че живеем в правова държава.

ГЕРБ няма да излъчат зам.-председател на НС въпреки искането си за оставка на Манолова.

Не съм нарушила правилника, защити се в отговор червеното острие. Няма да позволя, докато водя заседанието, да превърнат бюджета в цирк, заяви Манолова. Тя допълни, че ако искането бъде внесено днес, то ще бъде разгледано в пленарната зала утре.

Не мисля, че имат основание, заяви зам.-председателят на НС, като допълни, че на моменти е била твърде толерантна, водена от мнението, че опозицията трябва да изразява мнението си. По думите на Манолова обаче приемането на Закона за бюджета се бави с процедури и „тупкане на топката“ от опозицията. Това трябва да стане в нормални срокове. Вече трети ден се занимаваме с процедури, с повтаряне по десет пъти на едно и също, ядоса се тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Аз

преди 10 години

Тая комунистическа *** трябва да се изсели от Бг, а не да управлява...*** продажни антибългари. Всичките в затвора...ОСТАВКА!

73

хи-хи

преди 10 години

До АнонименЕ...ти вкуса !!!Красиво плашило!Махни и килограмите грим и я виж сутрин рано без прическа:)Ше видиш само един голям крив нос!!!

72

kostur

преди 10 години

До 69-нека сметнем тия 50 лв. какво представляват - на ден по 15 стотинки.Някои се радват-да..НО..НО..Трябва да си подредим държавата така , че да не ти дават по 15-20ст. , а да си вземаш като австрииците примерно-1000-2000 евро пенсиика, 3-4 000 евро заплата.Но ...запомнете мили хора-там никога не е имало БКП , нито ДПС..Манипулатори като Мая , Кутев , Станишев,Сидеров ,Бареков--там не вървят--на бунището са..

fallback