През 2009 г. Берлускони дойде на визита у нас и се видя с Борисов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично отрече плъзналите слухове, че бившият премиер на Италия Силвио Берлускони ще бъде кандидат за евродепутат от ГЕРБ.

"Мога категорично да кажа, че Берлускони няма да бъде кандидат от ГЕРБ... Последната ми среща с Берлускони беше на последния Европейски съвет, на който той присъстваше. Никога не сме разговаряли за това той да се кандидатира в България на изборите за ЕП. ГЕРБ има много добри евродепутати, които в голямата си част ще бъдат и кандидати", написа бившият премиер във Facebook.

Oще по темата
По-рано днес Роберто Формигони, бивш съратник на Берлускони от формацията "Нов център-дясно", която се отцепи от "Форца Италия", обяви, че не може де са изключи вероятността Берлускони да се кандидатира за евродепутат от България или Унгария.

Спекулацията, че Берлускони ще потърси "политическо убежище" в София или Будапеща, тръгна още миналата седмица, когато Сенатът гласува за отстраняването на бившия премиер от сенаторския пост поради ефективна присъда за данъчни измами в особено голям размер, която освен лишаване от свобода предвижда и забрана за заемане на публични длъжности.

Медии на Ботуша веднага пък пресметнаха, че евентуалното избиране на Берлускони за депутат в Европейския парламент ще му гарантира имунитет за 5 години, тъй като там няма риск от извънредни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 10 години

dvama prestapnika edin do drug s prazni ogroni kratuni

36

Пешо

преди 10 години

Още един престъпник иска да се влее в ГЕРБ!Не може така той дори не е бил сикаджия! Буда също има нужда от имунитет,ако не го убият до изборите!

35

evgeni1234

преди 10 години

Глей ти майтап ако дойде Берлускони как ще "намаже ските" на Бойко.Просто ще бъде замерване с ВАЗЕЛИН.

fallback