Снимка: архив, БТА
fallback

Народното събрание връща 15 милиона лева в централния бюджет и предлага те да бъдат използвани за изплащане на еднократна добавка на пенсионерите през декември 2013 г., съобщиха от пресцентъра на НС.

В писмо до министъра на финансите Петър Чобанов председателят на Народното събрание Михаил Миков предлага предвидените средства за преустройството на зала „Света София” в пленарна зала да бъдат използвани за изплащане на еднократна добавка на пенсионерите през декември.

Заделените средства от бюджета на Народното събрание за преустройство на залата от 2008 до 2012 г. са в размер 12 722 000 лева, а за 2013 г. - 2 278 000 лева, посочва в писмото си шефът на парламента. 

Предложението на Михаил Миков е във връзка с отлагане на преустройството на зала „Света София” в пленарна зала на българския парламент.

Припомняме, че кабинетът отпусна по 50 лв. коледни добавки за най-бедните пенсионери, чиито пенсии са до линията на бедност - 251 лв. Така с декемврийските си пенсии бонуси ще получат малко повече от милион пенсионери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

rumen221

преди 10 години

ЖЕСТОКАТА ИСТИНА Днешните пенсии са ГЕНОЦИД УПРАЖНЯВАН С ВЛАСТ - ЧИСТ ФАШИЗЪМ!- ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ ФАЛИРАХА окрадоха ги и ОСТАНАХА САМО 24% ОТ ВНОСКИТЕ! - Трябва ДА СПРЕ по-нататъшния грабеж на парите ни за пенсии и да се премине към ИЗЦЯЛО СОЛИДАРНА ПЕНСИОННА СИСТЕМА.Според Чл.12 от К-ята:Работещите сме се обединили в Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капиталова Сребърен фонд - ТОВА Е ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ ОТ РАБОТЕЩИТЕ ДНЕС, ЗА РАБОТИЛИТЕ ВЧЕРА И ТРЯБВА ДА ИМА ОТДЕЛЕН ЗАКОН, А НЕ В закона за държавните подаяния - КСО!.

14

rumen221

преди 10 години

ИЗБИРАМЕ ПРЕМИЕР ЗА ДА УПРАВЛЯВА, А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, като БОКО с некадърните си министри!Бюджета Е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;- Изхода е - ИСТИНСКИ ДАНЪЧНО-ДОХОДНИ РЕФОРМИ в полза на гражданите, иначе СПИРАМЕ ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ И СМЕТКИТЕ НА МОНОПОЛИТЕ!.

13

rumen221

преди 10 години

Просто е1. Европа препоръча ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ С 12 ГОДИНИ ПО-НИСКА ОТ СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА, която в България е 73 години или пенсии на 61 г., а заради младежката безработица - забрана на държавна работа за пенсионери!2. Инвалидността не е Трудов стаж!:- Инвалидните пенсии (950 000бр.) да се плащат от Здравните, а не от Пенсионните осигуровки!3. Приходите: - МРЗ равна на СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ от 562лв, а ДП и ДОД = 20%- Намаляване ДДС на 10%, БЕЗ ДА СЕ ВРЪЩА НА НИКОГО! ТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ! - СТАНИШЕВ ИМАШ 2 мес. ДА ГО ВЪВЕДЕШ!!!

fallback