Палатки в бежанския център в Харманли. Снимка: архив, Булфото
fallback

До дни Агенцията за бежанците ще получи европомощ от  6 910 000 евро, обяви председателят на агенцията Николай Чирпанлиев.

По думите му въпросните средства са по т.нар. "извънредни мерки" на ЕС, свързани със ситуацията в нашата страна по отношение на нелегалните имигранти и обещани преди месец от Брюксел.

Oще по темата

"Благодарение на парите, които ще получим, ще успеем да въведем едни нормални условия за всички настанени бежанци. От тези, които са настанени в палатковите лагери, поетапно ще бъдат извеждани по 300 души. До края на следващата седмица те ще разполагат с много по-прилични условия за живот", каза той пред Нова тв, но не съобщи къде имигрантите ще получат подслон.

"Страната ни е длъжна да осигури останалите 20% от сумата сперод европейските законодателни разпоредби. От Чехия пък ще ни бъдат преведени 1 млн. евро за бежанците", похвали се още Чирпанлиев.

Само преди дни няколкостотин бежанци, настанени по палатки в центъра Харманли, излязоха на протест.

С наближаване на зимата те настояха за по-добри условия на живот и по бърза процедура за статут. 

Броят на бежанците, настанени в лагера в Харманли, е над хиляда, въпреки че капацитетът му е за 450 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

мето

преди 10 години

В момента с тези пари, ако не се откраднат, могат да бъдат закупени голям брой апартаменти и къщи в градовете, които са обявени за продажба и то по цени на данъчна оценка. Нещо като оборотен фонд към Агенцията по бежанци. По този начин би се улеснила и последващата им интеграция. Има ли някой да ме чуе?Или ако искате ги концентрирайте в Странджа-Сакар като продължение на Живковата програма за заселване и ще изпълните по- лесно предсказанието на Севрюкова, че после да ви изметем всичките наведнаж

46

Анонимен

преди 10 години

Милиционерчето овчев-тестото да си ги откара на вилата..все пак по негова вина са тука..докато беше зает да опази крадливите депутати от всенародната любов тия нинджи прииждаха по земя, въздух и вода.а сега ги набутва на хората нощно време.ОСТАВКА МИШЛЕТА ГНУСНИ.!!

45

Ben-Adam

преди 10 години

Някои ще кажат Бай Тошо нямаше да ги пусне. ЦК на КПСС нямаше да го позволи.Аз ще ви кажа друго, по време на тоталитарния режим само луд сириец щеше да тръгне да имигрира в България.През комунизма един българин решил да бяга през границата на запад, но граничаря го хванал. - Стой ! Какво правиш тук ? - Дойдох да се изакам.- казал беглеца- Къде? Я покажи ! - Ето тук. - отговорил беглеца- Защо лъжеш ? Това е кучешко г*но.- Какъвто живота, такова и г*ното другаю граничар- отговорил беглеца

fallback