Снимка: архив Булфото

Тази седмица парламентът да реши дали да създаде временна анкетна комисия, която да проучи случая с телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов за Михаил Михов, известен като "Мишо Бирата".  Проектът за решение е внесен днес от Сергей Станишев и от група народни представители и е включен в проектопрограмата на парламента за тази седмица. Тя ще бъде гласувана утре от депутатите.

Народните представители ще обсъдят и един привлякъл общественото внимание законопроект. Става дума за първо четене законопроекта за икономическите и финансови взаимоотношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, и с техните действителни собственици, внесен от Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС.

В проектопрограмата за тази седмица е и първото гласуване на изменения в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, и в Закона за геодезията и картографията. Предвижда се депутатите даразгледат на второ четене и промените в Закона за уреждане на правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове, както и ветото на президента върху текстове от приетите на 24 октомври изменения в Закона за чужденците в Република България.

В проекта за дневен ред за седмицата е второто четене на промени в Административнопроцесуалния кодекс и първото четене на изменения в Закона за гражданското въздухоплаване и в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Включено е и второто четене на измененията в Кодекса на труда и в Кодекса на търговското корабоплаване.

Предлага се също депутатите да обсъдят през тази седмица на първо гласуване промени в Закона за здравното осигуряване, кактои Доклада за младежта за 2010-2012 г. и Доклада за дейността на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност за 2011 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase