Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев отбеляза, че днес са се събрали на "Орлов мост", водени от чувството за тревога и от обич за България. Станишев се извини на българските турци, към които БСП имало историческа вина заради възродителния процес. Думите му бяха последвани от прегръдка от лидера на ДПС Лютви Местан.

"Уважаваме всяко мнение, уважаваме и тези, които протестират срещу кабинета, но няма да допуснем шантаж, няма да допуснем мутрите да се върнат на власт", заяви Сергей Станишев. "Ще държим „котараците“ на Борисов далече от държавното кебапче", посочи той.

Още по темата
„Днес всички ние, над 60 хиляди български граждани сме тук, на Орлов мост, защото сме водени от чувство на тревога за бъдещето на нашата страна, на нашата Родина. Всички сме тук, за да чуе цяла България нашата подкрепа за премиера Пламен Орешарски и неговото правителство. Ние сме тук, за да защитим и българската демокрация, защото днес демокрацията е под заплаха. Вече 5 месеца минаха от парламентарните избори, преди тях ние, от БСП, обещахме промяна и обещахме да не допуснем Борисов отново на власт и изпълнихме това обещание”, заяви лидерът на социалистите. 

 „Всеки ден кабинетът работи за промяната, която хората поискаха – да се разграничат икономическите интереси от държавата, да помогнем на пенсионерите, на майките с деца, работим за това да има най-сетне икономическо развитие и работни места, да могат хората да живеят достойно”, каза Станишев.

„Готови сме да водим диалог с всеки, ние чуваме различните мнения. Но искаме всички да чуят десетките хиляди хора, които са тук. За да може премиерът да осъществи нужните промени, ние трябва да му дадем подкрепа”, отбеляза Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase