Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов категорично отхвърли твърдението, че по негово време е имало разработка срещу бившия зам.-председател на НС Христо Бисеров, която е била прикривана.

Както Dnes.bg вече писа, утре бившата дясна ръка на Ахмед Доган ще стане обвиняем, а днес главният прокурор Сотир Цацаров попита дали не е бавена разработка в ГДБОП по темата.

"Само мога да кажа, че по време на управлението на ГЕРБ реформите, извършени в сектор Сигурност, доведоха ГДБОП да бъде всепризната", категоричен бе Цветанов.

Още по темата

"Няма сигнал, който да е спрян. Не е имало чадър над когото и да било, в това число и над Христо Бисеров", отсече зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му никога не е спирана работата по определена разработка. Цветанов обаче не изключи възможността да не е бил информиран за сигнала или пък в него да не се е споменавало името на Бисеров и настоя, че в пространството се хвърлят манипулации.

"Защо смятате, че винаги трябва да се информира вътрешния министър. Кой е казал, че в този сигнал е конкретно името на Христо Бисеров?", попита настойчиво Цветанов и се прехвърли на друга актуална тема – бюлетините от Костинброд.

"Накрая какво се случи, дами и господа, имаме едно административно нарушение", видимо изнервен заяви ексвътрешният министър.

"Всеки сигнал, който е постъпвал, съответните компетентни институции са си вършили работата. Нямаше никакво прикриване на разработки", отвърна той в започналия задочен медиен спор със Сотир Цацаров, който днес обяви, че започнати дела по зрелищни арести не са стигнали изобщо до съда.

Причината според главния прокурор - по определени направления работата в ГДБОП е била съзнателно активизирана, а по други - съзнателно затихвана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase