От двете страни на барикадата. Снимка: БТА
fallback

23-ма души са задържани след вчерашните протести в столицата, съобщиха от МВР.

От полицията уточняват, че те са арестувани за хулигански прояви, нанасяне на имуществени щети и за неподчинение на полицейски разпоредби.

Dnes.bg припомня, че през целия ден вчера имаше стълкновения между полиция и протестиращи, които се бяха събрали пред сградата на парламента и настояваха за оставката на кабинета.

Спречкванията бяха белязани с няколко ранени демонстранти, един униформен също пострада.

Късно снощи няколкостотин души образуваха жива верига пред сградата на НС и заявиха, че днес няма да допуснат вътре депутатите.

Протестиращите събориха част от металните заграждения с помощта на контейнери за боклук, до сериозни инциденти обаче не се стигна.

След полунощ ситуацията се уталожи, а днес парламентът осъмна с много полицаи, жандармеристи и нова заграждения, заключени с вериги. 

Коли на жандармерията са спрени откъм служебния вход на НС, откъм храм-паметника "Св. Александър Невски" също се забелязват униформени.

Периметърът на охрана е разширен, затворен е участък от ул. "Оборище" – от бул. "Васил Левски" до храм-паметник "Св. Александър Невски". Затворена е и ул. "Московска".

Няма обаче протестиращи, движението в района се осъществява нормално. Обстановката е абсолютно спокойна.

Рано тази сутрин парламентарната група на БСП се събра на заседание. В парламента днес са премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов. В пленарната зала ще продължат разискванията по първото четене на бюджета за догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 10 години

Na vsichki kumunisticheski k....... V taq shibana durjava im pojelavam da sa cql jivot tolkova prosti i zabludeni murshiiiii

54

До обективен

преди 10 години

Наистина си обективен. *** от всички партии влезе в ГЕРБ, както вече е ставало при създаването на нова партия. Другаря Боко тиквата каза и нещо съвсем вярно, а именно че матряла в България е такъв. Не че това правителство е най-доброто, но просто няма друго добро. Видяхме на власт СДС, НДСВ, ГЕРБ и какво. Кои от кои по-крадливи и разрушителни. Така че трябва да се примирим с по-малкото зло. Иначе трябва да си поръчаме правителство от вън. Ние явно не можем да се управляваме сами.

53

Анонимен

преди 10 години

До ОбективенСамо се чудя Силно червен ли си или си кармъзъ?!

fallback