Владимир Каролев. Снимка: архив Булфото
fallback

През миналата седмица се разрази един от най-сериозните политически скандали в последно време - обвинения за пране на пари, повдигнати срещу Христо Бисеров. Днес Владимир Каролев обясни пред „Нова телевизия”, че тези суми могат да идват от сделки за приватизация.

Икономистът обясни и откъде обикновено могат да идват подобни суми. 

Един от течовете са именно пари от нагласени сделки за приватизация и търгове за обществени поръчки. „Второ перо са подкупи за назначения в държавната администрация”, обясни още Каролев. Според него суми идват и от „съдействие” на политиците да решат някакъв съдебен проблем.

Каролев е категоричен, че при липсата на прозрачна съдебна система е възможно да се стигне до натиск от страна на политици.

Обикновено парите се получават или в брой или се превеждат в офшорни или анонимни сметки в чужбина. За да не бъдат проследени с тях се купуват имоти, дялове в компании или просто се харчат, допълни още икономистът.

„Подозирам, че парите на Христо Бисеров идват от работническо-мениджърската приватизация и след това рециклирани във фотоволтаици”, коментира Каролев и допълни, че близки на политика имат дялове в 12 фотоволтаични централи.

Според него работническо-мениджърската приватизация е била един от познатите начини за финансиране на политици. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Разведка в действие

преди 10 години

Абе, ***, смя Ви се от сърце...От оня *** който пише "милиЯрди" до някакъв си идеолог който се празни тук. С една думичка ще Ви го кажа: Парите идват от ВЪН. Ха сега се сетете за какво иде дума. Ако , стопляте..проблема Ви е персонален. Завлядяването на българската територия е един дълъг и сериозен процес.Това бе жокер за нестоплилите.

10

егати държавата

преди 10 години

Вижте само какви хора са в парламента в управляващите ДПС. Петър Ангелов,btvnews.bg/article/bulgaria/tsatsarov-poiska-ot-ns-za-svalyane-na-imuniteta-na-petar-angelov-ot-dps.htmlЩерьо Щерев btvnews.bg/article/kriminalno/glavniyat-prokuror-shte-poiska-imuniteta-na-deputata-ot-dps-shterio-shterev.html депутати от ДПС със свален имунитет за източване и пране на пари милиони левове.Тези хора обаче продължават да си получават заплатите като депутати.Бисеров пък ги е вкарал в парламента.

9

Перо Пиперката

преди 10 години

До За БисеровРазкри го "чужда приятелска служба"! Коя ли?Разкри го ЦРУ, за да клати правителството и да накаже този, който иска да вади кирливите ризи на Боко! Защото ако некой не знае, Боко е човекът на американците в България! За сега. Янките обичат прости и алчни за слава, власт и пари политици в банановите си колонии, защото лесно се управляват. И само те могат да им вадят далаверите, когато не слушат. И Бисеров им беше палаш, докато беше в СДС ама после го разлюбиха. И Боце това го чака

fallback