Христо Бисеров. Снимка: Булфото
fallback

Христо Бисеров е бил „рязко изхвърлен“ и причината за това най-вероятно е политическа. В това беше категоричен бившият шеф на НРС и член на СДС Димо Гяуров пред bTV.

Необходимо е да се знае всичко. Въпросите са повече от отговорите и те ще се трупат още, заяви Гяуров. Според него институции не са дали достатъчно данни по случая, а това е необходимо. Гяуров беше категоричен, че по време, когато той е управлявал НРС, сигнали за съмнителни трансакции и банкови сметки не е имало.

Бившият шеф на НРС обясни още, че случаят с бившия зам.-председател на НС и зам.-председател на ДПС много напомня за „активно мероприятие“.

Христо Бисеров съвсем не е глупав човек. Той има изключително богат опит в политическата и друга хитрина. На мен всичко това ми звучи много кухо. Може би дори правосъдието за пореден път ще се извини, заяви той по повод досъдебното производство срещу бившия втори в ДПС. Бисеров е обвинен за пране на пари и документна измама. Според Гяуров причината за действията срещу политика трябва да се търсят в различни процеси в управлението.

Причината е в политиката. Нещо се е случило, било то в ДПС или в управляващата коалиция. Може би той се е опитал да даде друг ход, друга посока на ДПС. Бяхме свидетели на едно изключително рязко изхвърляне, каза Гяуров. Той припомни, че през последните години са били съдени депутати и кметове от партията, но никога те не са били остранявани.

„Подхвърлям версия – Бисеров е тежък противник на ГЕРБ. Спомнете си, че преди десетина дни се лансира вариантът за преформатиране на управляващата коалиция“, заяви той. Информацията била потвърдена от политически източници от чужбина. Гяуров призова да се даде публичност на фактите около разследването срещу Бисеров. Според бившия шеф на НРС трябва да говорят вътрешният министър и председателят на ДАНС.

Подобно разследване няма как да се води на тъмно, отсече той. Според него акцията срещу Бисеров прилича на класическо ченгесарско активно мероприятие.

„Най-добрите активни мероприятия се правят с щипка истина, допълни Гяуров.

Подобно мнение изрази и бившият вътрешен министър по времето на Иван Костов – Емануил Йорданов. „Течовете на информация от службите съществуват много отдавна и никога не е имало спиране”, заяви Йорданов. Той също изрази мнение, че оставките на Бисеров не са самоинициатива. „По-скоро са го напуснали”, каза Йорданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 10 години

da be. kade e Buda? sho nesko4i da kae nesto ot sorta 4e biserov e okoval universiteta s verigi, proizvedeni v anadola i preneseni ot siriiskite bejanci, maina

28

анонимен

преди 10 години

Чудя се къде е Бойко Борисов. Мълчи като препикано мушкато.Това не е в негов стил. До сега трябваше да дава изявления за корупцията в БСП и ДПС. Само в ГЕРБ няма корупция и тлъсти банкови сметки. Там работят честно и почтено.

27

ист

преди 10 години

Какви политически причини, Какви маниполациони глупости говориш,Нали е твой приятел,Тук става въпрос за кражба на милиони -ти ще го замазваш с политика, Ако политиката на СДС и ДПС е кражба до дупка така може,

fallback