Цветан Цветанов. Снимка: Impact Press Group
fallback

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов продължи днес да задава въпроси по казуса с бившия зам.-председател на парламента и зам.-председател на ДПС Христо Бисеров.

Според бившият МВР шеф категорично има теч на информация по проверката и попита защо ДАНС е информирала ДПС.

Цветанов намекна, че по тази причина се е стигнало до това решение за напускане на Христо Бисеров от политиката.

"ДАНС е разполагала с тази информация последните няколко дни и първото, което е трябвало да направи, е да информира главния прокурор", настоя Цветанов и отново застана на категоричната си позиция, че по казуса има теч на информация.

Oще по темата
8 ное 2013 07:00
217
"То е видно от всичко, което се разви", отвърна зам.-председателят на ГЕРБ на въпрос на Dnes.bg има ли изтичане на данни от ДАНС.

Цветанов обаче отказа да отговори имало ли е преписки за Христо Бисеров, когато той е бил вътрешен министър и вярно ли е, че разработката е започнала преди година и половина.

Ексвътрешният министър заподозря, че всичко случило се през последните дни има за цел да осуети по-голямо разследване, което да бъде с много по-сериозни последствия.

Той припомни и казаното от настоящия МВР шеф вчера, че не знае за разработка на ДАНС срещу бившия зам.-председател на НС.

"Кой посъветва Йовчев да каже това нещо и дали ще бъде направено разследване за изтичане на информация към ДПС. Не е ли заобиколен главният прокурор и не е ли осуетено едно бъдещо преследване? Няма как Писанчев да не е запознат, всички знаем кой е Писанчев?", заяви Цветанов на въпрос дали шефът на ДАНС Владимир Писанчев има общо с изтичането на информация. 

За финал Цветанов направи дълга ретроспекция на кариерата на Христо Бисеров, като го нарече "сивия кардинал" на СДС в началото на прехода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

arhar

преди 10 години

Ахмед Емин се самоуби или беше ' самоубит ' ? Какво ли е пишело в неговото тефтерче ? Защо тефтерчето на Ахмед Емин не излезе в публичното пространство ?Д. Пеевски свои собствени пари ли управлява или пере и пари на Йосич ?

49

Анонимен

преди 10 години

Явно ДАНС е създадена да обслужва интересите на ДПС и БСП.

48

А Цвинокио кога??

преди 10 години

Каквото Бисеров беше при Костов, туй Цвинокио беше при Буда ..... и двамата осребряваха наркотици, контрабанда и проституция ....Чакаме резилтата и за Цвинокио !!!!!

fallback