Лютви Местан Снимка: архив, БТА
fallback

Председателят на ДПС Лютви Местан отново категорично отхвърли обвиненията, че има теч на информация от ДАНС към ДПС за казуса с досъдебното производство срещу Христо Бисеров.

Местан обаче настоя прокуратурата да даде допълнителна информация по случая.

Вече излизат все повече и повече данни по казуса "Бисеров" и смятам, че вече сме в режим „необходимо е да се знае“, заяви лидерът на ДПС.

Той уточни, че има моменти, когато публичният интерес надделява над класифициранността. В интерес е не само на ДПС, но е в публичен интерес да се чуе екзистенц минимум информация по този казус, заяви лидерът на ДПС. Според него най-важно е да се знае откога са сметките, заради които се разследва Бисеров.

Oще по темата
Ние в ДПС сме най-заинтересовани час по-скоро да станат ясни всички факти по този казус, допълни Местан. Той обясни, че от партията не може да се бъркат в хода на разследването.

Ако тези сметки са преди периода Христо Бисеров да стане член на ДПС, дори най-злонамерените опоненти не биха могли да държат отговорна една партия, при положение че засегнатото лице не е било член на партията, заяви още Местан. Преди да стане част от ДПС, Бисеров е бил част от СДС.

По думите на Местан отражението върху партията ще зависи силно от това за кой период е разследван Бисеров. Председателят на ДПС все пак уточни, че при всички положения ще има отражение върху партията.

Лидерът на движението отхвърли информацията, че Бисеров е напуснал страната.

Нямам информация, но доколкото го познавам, той е достатъчно добър юрист, не би предприел подобен ход да не е в страната, заяви Местан. Лидерът на ДПС отново обясни, че последната му среща с Бисеров е била в неделя

Ако искате да направим една постоянна рубрика, през 24 часа да отговарям на въпроса дали съм се чувал с него, иронично заяви той.

Той коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, че е имало теч на информация от ДАНС към ДПС.

Скандален, недостоен опит за дискредитиране на един държавен орган - в случая ДАНС, така определи думите им Местан. Ако някой се чувства дискомфортно, защото е осъзнал вчерашния си гаф, че е показал познания, каквито не трябва да има, защото материалите по това дело са квалифицирани, да не се опитва да прехвърля отговорността за това върху други институции и ДПС, каза Местан. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

девица пред к*р

преди 10 години

точно така :) :) Много правилно каза някой от форума как звучат думите на Местан - точно и издържани като някоя девица пред к*р - Евала БАте!!! Много точно казано!!!

97

евала на местан!

преди 10 години

Евала на Местан !!! Най-накрая да си признае и той за нещо лошо, което може да се отрази на партията зле ! Направо не мога да повярвам - желязният непоколебим, непоклатим турски фес се разлюля леко от ветреца ! бай доган също ми интересно да се попяви публично да ни направи малко шоу...

96

2013

преди 10 години

Не е важно откога са сметките, а откога по тях има движение на по-сериозни суми. И най-вече, откъде идват многото пари.

fallback