Снимка: БТА

"Със студентските протести се умножи отговорността на политиците. Ще оставим ли на разделените ни деца да решават сами проблемите ни?“, заяви днес вицепрезидентът Маргарита Попова пред журналисти.

Вицепрезидентът бе категорична, че със заетата от тях позиция студентите налагат на политиците „да проумеем разумно и отговорно, че трябва да седнем на масата, да се разберем къде сме и накъде ще продължим заедно“, съобщават от  прессекретариата на президенството.

Маргарита Попова призова политическите лидери да надскочат партийния си ръст и да пристъпят към решаването на проблемите на обществото ни, за да съхранят националната перспектива.

Вицепрезидентът беше гост днес на тържествата по повод 170-та годишнина от създаването на НУ „Св. Св. Кирил и Методий” в кюстендилското село Раждавица.

„Отбелязването на 170 години от създаването на едно огнище на просветата и образованието, ни е толкова нужно днес, за да разкрепостим духа си и да се върнем назад в историята, чрез нея да преминем през днешния ден и да устремим заедно погледа си напред”, заяви на церемонията Попова.

Според вицепрезидента страната ни се нуждае от повече спомоществователи на учебното дело, които със сърце и душа да подпомагат училището, преподавателите и родителите в усилията им да напътстват децата по техния път.

Маргарита Попова подчерта, че най-важното за обществото ни и в днешния ден, е възпитанието на децата и младите хора. „Да ги научиш да усещат вътрешно с душата и със сърцето си, че когато отворят книгата, ще научат нещо интересно и полезно. Те ще станат по-богати и ще могат с прочетеното и с онзи товар, който никой не може да им отнеме, да вървят напред и да градят и своето бъдеще, и бъдещето на всички нас”, каза още Маргарита Попова
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase