Снимка: БТА
fallback

Възможно е ново решение, с което да се отмени предишното за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци, каза председателят на парламентарната комисия по външна политика Янаки Стоилов от Коалиция за България.

Според него първо трябва да се реши реалният въпрос за условията, при които ще се закупува земя и тогава ще отпадне и необходимостта от приетото решение за мораториум, коментира Стоилов.

Той каза, че не е водил консултации с ДПС за съвместно сезиране на Конституционния съд. Според Стоилов първата по значение и време задача е заедно и с други парламентарни групи да обсъдят  промените, които се подготвят.

"Когато законът реши проблема, тогава или отпада необходимостта от гласувания мораториум, или той може да бъде ревизиран или отменен в сроковете, които остават до края на годината", уточни Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Уф

преди 10 години

Абе те хората с мерак се "взимат",пък като се разочароват-се развеждат!Зер в "сляпата неделя"много работи не се проумяват...

7

Анонимен

преди 10 години

Румене пропуснал си правилото за двойно "н", което се учи в трети клас (суверен-суверени), но се опитваш да звучиш интелектуално и бръщолевиш глупости та пушек се вдига.

6

1

преди 10 години

Като цяло е заблуда,че чужденците чакат на прага ни,за да изкупят земята.Те и сега могат да я купуват,просто трябва да си открият една фирма и толкоз.Само физически лица нямат право да пазаруват,но това е минимална пречка,защото пак повтарям,че трябва да си открият една фирма и свободно си я купуват и до сега.Друг е въпросът каква работа вършат депутатите,щом цял ден гласуват нещо и накрая се оказват,че то е против договорите които са подписвали по-рано.Това е тотална некомпетентност.

fallback