Радан Кънев. Снимка: архив, БТА
fallback

Реформаторският блок организира протестен митинг довечера в София срещу решението на Народното събрание да удължи мораториума за продажбата на земя на чужденци.

Oще по темата
Това съобщи пред журналисти председателят на ДСБ Радан Кънев.

Митингът е насрочен за 18.00 часа в градинката между Народното събрание и СУ "Св. Климент Охридски".

Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева предупреди, че страната ни може да влезе в наказателна процедура след 1 януари догодина, ако решението на НС влезе в сила.

Реформаторите настояват парламентът да се разпусне. Партиите от блока ще се обърнат и към президента Росен Плевнелиев да внесе в Конституционния съд мотиви за отмяна на решението.

В декларация на Гражданския съвет решението на парламента се определя като позорно и опасно. "Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето", пише в нея.

Според Гражданския съвет мораториумът заплашва интересите на обикновените български граждани – собствениците на земя, производителите и износителите, студентите и работещите българи в Европа и всички, които се възползват от общия пазар.
 
Днес виждаме, че в Народното събрание се състави коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили Атака, се казва още в декларацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

разпродажба на БГ

преди 10 години

Повече от очевидно е, че Реформаторския бардак защитава всякакви други интереси, само не и българските! По ще им подхожда да се кръстят "Ликвидаторски блок"!

64

Тоя даун Рамадан Кънев що не ходи да си снима на рентген голямата глава, ами тръгнал да се занимава с политиката на България???

63

аман от шушумиги !

преди 10 години

Тия магарета къде се врат между атовете !

fallback