Снимка: Булфото
fallback

"Ранобудните студенти" окупираха тази сутрин най-голямата зала във Факултета по математика и информатика на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Така за втори пореден ден продължава акцията им с искания за оставката на премиера Пламен Орешарски, както и отговор на въпроса: Кой назначи Делян Пеевски за шеф на ДАНС?.

Във Facebook инициаторите на окупацията разпространиха и нов призив към студенти, колеги, приятели и преподаватели, в който се извиняват за причинените неудобства.

Oще по темата
"Но замислете се! Ние ли сме най-големите рушители на образованието, окупирайки една зала?", питат те.

Според тях истинските рушители са последните правителства на България, които не са поставили за национален и за свой собствен приоритет образованието.

"Смятаме, че образованието има по-голям проблем от пропускането на няколко лекции. Не е ли време студентите най-накрая да вземат страна в ставащото вече четвърти месец в обществото? Не са ли студентите също част от това общество? Докога студентите ще стоят отстрани, смятайки, че тези процеси не ги засягат? Ние казваме "Стига"! Стига на апатията, стига на бездействието, стига на безхаберието!

Призоваваме ви – присъединете се към нас! Сега е моментът да покажете на чия страна сте. Сега е моментът да заявите позиция и да вземете отношение. Сега е моментът преподавателите да застанат зад своите възпитаници, дори пред тях – да поемат ударите, които следват.

Ще застанете ли рамо до рамо с нас за по-добро бъдеще, за морал в политиката, за съвестност и за уважение към нас, гражданите, избирателите, народа? Ще застанете ли до нас в борбата за принципи? Или ще застанете срещу нас – и ще признаете статуквото, ще се съгласите да продължавате да живеете в такова общество с такива политици?", завършват те призива си в социалната мрежа.

Засега плановете на "Ранобудните студенти" е да останат в Ректората до петък и по този начин да го блокират, а и да постигнат исканията си: оставката на кабинета и депутатска оставка на Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

големите студенти

преди 10 години

Имаше културна покана - ако някой иска да изяви възгледите си по случващото се в нашата политика последните месеци, има да споделя и обсъжда нещо, въобще да се съберат да поприказват по въпроса - да заповяда. Всичко много културно. Да дойде някой да види, после да коментира с вятър приказка. Не си карайте все както си знаете все така многознайски.

43

големите студенти

преди 10 години

Абе хора, чета тука разни коментари по адрес на студентите. Вие в университет последно кога сте стъпвали, че да обяснявате какво се случва, кой на кого пречи? Аз уча във ФМИ, днес си бях там и дори не усетих проблеми. Окупира се по една зала - да казвам ли колко много други стаи има? Окупира се късно следобяд - да казвам ли кога приключват редовните занятия - та на какво да пречат? Не се учело? И някой де не е учи, това определено не е следствие от окупацията, а си му е ежедневие.

42

"СтудентЪ"

преди 10 години

"Браво на колегите". Хора, проблема може би не е толкова в политиците, колкото в самите нас. Искам да ви попитам - къде е визията на народа ни, къде е идеала му? За какво се стремим, къде искаме да живеят (дай Боже някой ден децата ни), къде е това? Всички станали и ревнали не искаме зелени, червени, сини, розови и пр. Не искате никой да ви се меси, после защо на държавата не й пука? Идеалите и морала са отдавна забравени. Живи и здрави да сте, аз нямам намерение да оставам на този потъващ кораб

fallback