Нека стартът на сирийската кампания на спортното министерство започне, сега. Снимка: архив, Булфото
fallback

След ваксинацията наред е социализацията на бежанците у нас.

Поне това става ясно от сайта на спортното министерство, което обяви спешни мерки за интеграцията на сирийските бежанци и нас, които включват и беседи на тема "Толерантност".

"За България е много важно омекотяването на "удара" от емигрантския поток да бъде равномерно разпределено между институциите, имащи отношение към проблема", коментира на сайта проф. Мариана Георгиева.

Oще по темата
"Ще направим всичко възможно, аз като министър и екипът ми като министерство, да облекчим държавата  в тази кризисна ситуация. Затова предлагам пакет от мерки, които са в моите правомощия, и се надявам те да бъдат приети от обществото ни подобаващо.

Сега е моментът да покажем като български граждани нашата толерантност към хора, които не по свое желание сменят местоживеенето си. Ние сме външната граница на Европейския съюз и не можем да си позволим импровизации", заключава министърът.

Ето и спешните й мерки за бежанците в България

1.    Студентите по арабистика, медицина, филология и психология да се включат като доброволци съобразно професионалната им квалификация – за превод, ограмотяване и подпомагане в комуникацията.

2.    Реализация по проект "Младежта в действие" за подкрепа на бежанците в София. Участие на млади хора от Египет, Тунис и Йордания.

3.    Провеждане на съкратен курс за ограмотяване по български от млади доброволци.

4.    Проект "Младежка академия" за популяризиране на действията в подкрепа на бежанците.

5.    Събиране на дарения за бежанците чрез студентски структури в университетите и организиране на спортни мероприятия с благотворителна цел.

6.    Закупуване на спортни пособия за младите хора в бежанските лагери – ракети за тенис на маса, топки и др.

7.   МВР и Агенцията за бежанците да осигурят достъп на младежите доброволци и организациите, предоставящи услуги на младите емигранти в бежанските лагери.

8.    Кратки сесии и беседи с наши младежи на тема "Толерантност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

qwer

преди 10 години

Няма добър ислямист, това трябва да се запомни завинаги, те се раждат терористи, израстват като такива и такива умират. Ислямът е религия на злото. Напразно светът се опитва да ги направи разумни човеци, това няма как да стане.

83

quak

преди 10 години

Сатанинска религия е исляма.

82

Язе

преди 10 години

А защо не ги социализираме с метли?

fallback