Снимка: БТА
fallback

„Ние сме единствената партия, която е независима и никой не може да ни обвини в обвързаност. Затова държахме ДПС вън от властта. Не мога да се радвам, че ще се срине държавата и ние ще дойдем на срината държава. Нов Дянков няма да мога да намеря, за да стяга коланите и да връщаме заемите, които взимат в момента”. Това заяви лидерът на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията в читалище „Добри Войников” в Шумен.

Ако ГЕРБ дойде на власт, Томислав Дончев знае как за два дни да договори европейските средства, отсече Борисов.

Това управление е като метастази при рака. Ако го премахнеш навреме, ще се излекуваш”, допълни той, цитиран от "Фокус".

По думите му по времето на ГЕРБ са строени магистрали на цена 3-4 млн. на км, а в момента се строят на 16 млн. на км и то от бюджетни средства. „От 1 януари 2014 година мандалото хлопва и ще загубим еврофинансирането за автомагистрала „Хемус”. Каквото е договорено до 1 януари, това е. След това дори и Барозу да стане премиер, няма да може да го предоговори. Затова тези месеци сега са фатални”, заяви Борисов.

Според него планът „Орешарски” означава да вземеш заем и да го раздадеш. „Както са тръгнали, ще взимат нов заем до края на година. Ако изтеглят още един заем, ще сринат валутния борд. Може и такъв да им е планът, както направиха по време на Виденов”, коментира Борисов.

"В ГЕРБ политическата отговорност я нося аз. Кой обаче носи отговорност от управляващите", запита лидерът на ГЕРБ.

„Орешарски очевидно не е. Станишев не помни три дни какво е казал и се отмята от думите си. Местан или Доган също не носят отговорност, нито пък Сидеров, че ги държи на власт”, отбеляза бившият премиер.

„Най-голямата гордост на Сидеров е, че свали ГЕРБ, а най-голямото му падение е, че държи ДПС на власт”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

389

Куче-БОЙКО

преди 10 години

Няма да идваш на власт!!!! Не се кани!!! Никой вече не иска да яде един пожарникарски маркуч,пълен със недишащ въздух под налягане! Писна ми от СЕЛСКИТЕ ти картофи!!! И от непродуктивните топки на КРАДЛИВИЯ Не ВДЯНКОФФФФФФФФФФФ! ПРОКЛЕТНИЦИ до девето коляно!!!!!!

388

анонимен

преди 10 години

Бе,оня до него с бялата коса как го е зяпнал изумен от великата му политическа мисъл.

387

Анонимен

преди 10 години

Виж какво Боичо,Че доидете на влас,ама на куково лято.Оди на влас в някая пожарна в некои градче и там под команда пожарникарите да ти слушат несвързаните и *** политически коментари.

fallback