Снимка: архив, БТА
fallback

Скандалът от пленарна зала се пренесе и в кулоарите на парламента, като основни действащи лица станаха Цвета Караянчева от ГЕРБ и Волен Сидеров от „Атака“.

Ние от „Атака“ ще бъдем безкомпромисни към ГЕРБ, категоричен бе лидерът на националистите Волен Сидеров след спор, почти стигнал до бой в пленарна зала.

В наше лице те ще имат един непримирим противник, защото не заслужават толерантно отношение, възмути се Сидеров. ГЕРБ е една престъпна групировка, която трябва да бъде заличена, разбира се, с вота на избирателите, довърши Сидеров.

Той обясни и повода за днешната му бурна реакция в пленарна зала и острата му реакция към Цвета Караянчева.
В днешния ден ние реагираме на вулгарното изказване на Цвета Караянчева, която заяви, че „Атака“ и ДПС са едно. Ние няма да позволим да се спекулира с нашата кауза, заяви Сидеров.

Oще по темата
Според него най-голямата ПГ провокира нарочно и търси скандали. Това е една криминална групировка, която търси разруха и пред нищо не се спира, възмути се Сидеров.

Той показа снимка на Караянчева и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов на партиен конгрес на Реджеп Ердоган. Те гледат с овче умиление как Ердоган показва как ще възстанови османската империя по икономически път, възмути се Сидеров и ги нарече национални предатели.

Тези хора да ни говорят за разрушени църкви и борбата срещу ислямизация е преминаване на всякакви граници, каза още Сидеров.

Цвета Караянчева също направи изявление в кулоарите.

Винаги от сърце говоря. Думите ми са послание и се опитвам да стигна до всеки един, за да разкажа истината, заяви тя. По нейни думи трябва да се спре с манипулациите и да се каже истината. В крайна сметка, аз нищо лошо не съм казала, заяви депутатът от ГЕРБ. Тя определи случилото се в пленарна зала като недопустимо.

Мислите ли, че от господин Сидеров ще се уплаша, попита риторично депутатката. Тя обясни, че нейният район – Кърджали, е един от най-трудните и от години води борба с ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

георгиев

преди 10 години

България ще се оправи ако се премахнат партиините субсидии

51

Анонимен

преди 10 години

Народа се събужда че само АТАКА мисли за народа и България.Вижте какви мухли като тая лапат хиляди лева а ние бачкаме за 300лв.Герб е на път за бунището - необратимо

50

Анонимен

преди 10 години

За 48: Политически покровител на Бойко Борисов в Анкара е премиерът Реджеб Ердоган. С посещението на Караянчева и Цветанов на конгреса на ислямистката партия на Ердоган, лидерът на ГЕРБ направи дълбок политически поклон на своя покровител. При това положение Ердоган съвсем предвидимо декларира подкрепа не към ДПС, а към ГЕРБ и лично към Борисов. В знак на това, Ердоган пожела в Деня за размисъл успех на на Борисов на проведените на следващия ден (12-ти май 2013 г.) избори за български парламент.

fallback