Премиерът и фенът. Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Премиерът Пламен Орешарски положи подписа си върху фланелката на протестиращ, подкрепящ правителството.

Това стана факт след отхвърлянето на втория вот на недоверие, в момента в който министър-председателят даваше брифинг в парламента.

Тогава мъж с фланелка с лика на Орешарски се промъкна пред камерите и му поиска автограф, за да се увековечи днешната дата, на която се навършвали 100 дни от първия контрапротест в подкрепа на правителството.

Мъжът се представи като Александър Кръстев, по прякор Хъмфри, и категорично отказа да обясни как е влязъл в сградата на Народното събрание, където достъпът е строго ограничен и става само със специални пропуски.

"За" Орешарски и "против" Борисов – така той обясни посланието на фланелката си, от едната страна на която е усмихнатият Орешарски, а на гърба - умисленият Борисов.

Кръстев обясни, че снощи му е хрумнала идеята за нестандартната проява. Той твърди, че освен него подобно намерение са имали още хора, но в крайна сметка са се отказали заради страх от репресии.

Кръстев обясни, че в момента се занимава с обществена дейност, но иначе има модна агенция, участвала в организирането на конкурс за красота в УНСС - "Мис Студентка", и именно оттам познавал Орешарски и бившия финансов министър Стоян Александров, които са преподаватели във ВУЗ-а.

По думите му се готви още една акция в подкрепа на правителството, в която ще се включат 18 момичета с къси роклички. Ако не ги пуснат в сградата на парламента, те ще дефилират пред парламента, зарече се той. 

Кръстев отказа да каже колко ще струват роклите, но цената на неговата тениска с подписа на Орешарски била 30 лева. Той отрече да е стимулиран финансово, за да е на страната на управляващите.

Благодарение на пресцентъра обаче се е срещнал лично с премиера и му е представил плана си "Хъмфри" за справяне с проблема със сирийските бежанци.

"Аз имам къща в Никопол и там могат да се настанят 2-3 семейства. Бих започнал една кампания от типа "приюти бежанец", като с този си акт той може да получи помощ от правителството", разясни концепцията на плана си Кръстев и добави, че някои от идеите са срещнали разбиране от страна на премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Мая

преди 10 години

ОРЕШАРСКИ ВЪН! ТИ СИ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!

111

оп

преди 10 години

Смешници! ОСТАВКА!

110

!!d

преди 10 години

Egati smeshnicite, dali sa nagorkiq chovek 50 mlv sigurno da hodi i da se pokazva! Hahahahaha!

fallback