Премиерът и фенът. Снимка: Булфото

Общ преглед

Премиерът Пламен Орешарски положи подписа си върху фланелката на протестиращ, подкрепящ правителството.

Това стана факт след отхвърлянето на втория вот на недоверие, в момента в който министър-председателят даваше брифинг в парламента.

Тогава мъж с фланелка с лика на Орешарски се промъкна пред камерите и му поиска автограф, за да се увековечи днешната дата, на която се навършвали 100 дни от първия контрапротест в подкрепа на правителството.

Мъжът се представи като Александър Кръстев, по прякор Хъмфри, и категорично отказа да обясни как е влязъл в сградата на Народното събрание, където достъпът е строго ограничен и става само със специални пропуски.

"За" Орешарски и "против" Борисов – така той обясни посланието на фланелката си, от едната страна на която е усмихнатият Орешарски, а на гърба - умисленият Борисов.

Кръстев обясни, че снощи му е хрумнала идеята за нестандартната проява. Той твърди, че освен него подобно намерение са имали още хора, но в крайна сметка са се отказали заради страх от репресии.

Кръстев обясни, че в момента се занимава с обществена дейност, но иначе има модна агенция, участвала в организирането на конкурс за красота в УНСС - "Мис Студентка", и именно оттам познавал Орешарски и бившия финансов министър Стоян Александров, които са преподаватели във ВУЗ-а.

По думите му се готви още една акция в подкрепа на правителството, в която ще се включат 18 момичета с къси роклички. Ако не ги пуснат в сградата на парламента, те ще дефилират пред парламента, зарече се той. 

Кръстев отказа да каже колко ще струват роклите, но цената на неговата тениска с подписа на Орешарски била 30 лева. Той отрече да е стимулиран финансово, за да е на страната на управляващите.

Благодарение на пресцентъра обаче се е срещнал лично с премиера и му е представил плана си "Хъмфри" за справяне с проблема със сирийските бежанци.

"Аз имам къща в Никопол и там могат да се настанят 2-3 семейства. Бих започнал една кампания от типа "приюти бежанец", като с този си акт той може да получи помощ от правителството", разясни концепцията на плана си Кръстев и добави, че някои от идеите са срещнали разбиране от страна на премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар