Снимка: Булфото
fallback

Ръст на икономиката от 1,8%, дефицит 2 на сто, инфлация 1,5%. Това са част от параметрите, които са записани в бюджета за следващата година, изготвен от финансовото министерство, пише "24 часа".

Още от януари се предвижда минималната заплата да стане 340 лв., а минимална пенсия да е 155 лв. Максималната ще се вдигне на 840 лв. заради повишението на осигурителния праг до 2400 лв.

Предвидено е и индексиране на бюджетните заплати с 10-12% и на пенсиите от юли с близо 3%.

Заложено е увеличение на приходите с 1,1 млрд. лв. в сравнение с тази година, а разходите да са с 1,2 млрд. лв. повече. Най-много от планираните общо 31,8 млрд., които държавата смята да похарчи, ще отидат за пенсии и социални плащания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

АЗ

преди 10 години

И какво следва, че аз който плащам осигуровки 500 лева, сега ще трябва да плащам и отделно още 100 лева осигурновки ако искам да имам фирма. Насрахте се вече. То бива малоумие бива ама. Ето за това такива като мен няма да живеят тук в тази пробита държава. Дори и да съм гласувал за вас тази грешка няма да повторя.

87

platecbezumen

преди 10 години

Няма металуртия - металургия!!! Всички добили право на пенсия с години и стаж - С ЕДНАКВИ ПЕНСИИИ!!! И като си работил в металургията, на кой по точно завод си бил ДИРЕКТОР??? Или директор преди пенсията, а след - директор пенсионер!

86

Даола

преди 10 години

До Adam SmithВашите коментари са доста професионални. В цялата ългарска ситауция има една отвратителна предпоставка: тези 23 години изобщо не бяха използвани от политиците са създаване на стабилна, почиващат на добри закони основа за българската икономика и общество. И затова сега правителствата просто спасяват положението и собствената си кожа.Българската пенсионна система сигурно би изправила на нокти някой западен експерт по проблема. 2 000 000 българи с пенсии до 200 лв ! Позор за 21 в.

fallback