88

АЗ

преди 10 години

И какво следва, че аз който плащам осигуровки 500 лева, сега ще трябва да плащам и отделно още 100 лева осигурновки ако искам да имам фирма. Насрахте се вече. То бива малоумие бива ама. Ето за това такива като мен няма да живеят тук в тази пробита държава. Дори и да съм гласувал за вас тази грешка няма да повторя.

87

platecbezumen

преди 10 години

Няма металуртия - металургия!!! Всички добили право на пенсия с години и стаж - С ЕДНАКВИ ПЕНСИИИ!!! И като си работил в металургията, на кой по точно завод си бил ДИРЕКТОР??? Или директор преди пенсията, а след - директор пенсионер!

86

Даола

преди 10 години

До Adam SmithВашите коментари са доста професионални. В цялата ългарска ситауция има една отвратителна предпоставка: тези 23 години изобщо не бяха използвани от политиците са създаване на стабилна, почиващат на добри закони основа за българската икономика и общество. И затова сега правителствата просто спасяват положението и собствената си кожа.Българската пенсионна система сигурно би изправила на нокти някой западен експерт по проблема. 2 000 000 българи с пенсии до 200 лв ! Позор за 21 в.

85

пенсионер

преди 10 години

До Анонимен-като махнеш хилядата от пред остава точната сума

84

Анонимен

преди 10 години

До ПЕНСИОНЕР 95ti 1240 leva a az zda blaskammejdu 8-12 chasda na den za 650 leva?????????taka li?????????nagli tapi pensioneri!!!!!!!!!!!!!!!!!

83

Анонимен

преди 10 години

I 0.00000001% UVELICHENIE NA PENSIITE E MNOGO.

82

Анонимен

преди 10 години

"ще от януари се предвижда минималната заплата да стане 340 лв., а минимална пенсия да е 155 лв." Ot януари 2399 година, нали?!!!!!!

81

boyko_stoew

преди 10 години

6.Преминаването на" червено" да се наказва с доживотен затвор без право на помилване.7.Контрабандата на ГОРИВА и ЦИГАРИ да се наказва с полагане на обществено полезен труд-поне три дена да садят Фикуси на Златни пясъци.8.Политик дето е обещал и не е изпълнил, да бъде наказан да засади два реда домати,а при рецидив-и един ред червен пипер.9.Депутати,Общ. съветници и Чиновници,които са взели Рушвет да Бъдат наказани със следните тежки мерки:пържолите им да са без поправки,салатата -без лук,...

80

boyko_stoew

преди 10 години

1.Пенсионната Възраст трябва да се вдигне Двойно.(за жените -Тройно).2.Изключение само за Военни,Полицаи и тям подобни.Там трябва да се пенсионират на 25 годишна възраст с по 120 заплати.3.Депутатите ни са Малко.Искаме 1200 депутата.4.Да се Увеличат субсидиите на партиите.По 50 милиона на година е малко!Да плащаме по 250 милиона,за да получаваме качествено депутатско обслужване.5. Да пратим Всички 180 000 държ. чиновници на обучение на Бахамските острови или на Хаваите...СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ

79

дядо Боцко

преди 10 години

БРАВО ! Но сте забравили да пишете щоя година ... :)

78

boyko_stoew

преди 10 години

ТАКОВА ПОНЯТИЕ-"МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА",няма никъде в цивилизованите държави.Само в Милата ни Родина ,Милите ни Политици си Имат Държава с Граждани с Регламентирана Минимална работна заплата.И все се надявах ,че това е временно.Вместо това, виждам,че АЛЧНИИЯТ ни и МЪРЗЕЛИВ Политически и Синдикален Елит продължават да ковът пирони по ковчега на икономиката ни.

77

boyko_stoew

преди 10 години

Аз вероятно няма да вдигам заплатите,щото съм частник и завися само от пазара на това ,което произвеждам.ПИТАМ:Как си направиха сметката,че вдигат заплатите.Всъшност вдигат Осигуровките и Данъците по този начин.Еееех ....!Наглеци ни управляват...!Синдикатите ни ,са още по-големи ***-загнездили са се и смучат от където могат.ЧЕ НА КОГО МУ ПУКА ЗА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА,освен на Бюджетарите.Толкова са я закъсали,че не се надяват да избегнат ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ТЪПОТИЯТА СИ.

76

пенсионер

преди 10 години

Най добре ще е ,ако уморите нас всичките пенсионери за да не умираме в мъчение ,но не забравяйте че утре ще дойде и вашия ред.България никога не сме имали държавници и едва ли ще дойдат скоро ,винаги сме си търсили силни господари , защото нямаме сивото вещество сами да си решим проблемите.Това означава ,че сме с робска психика.Историята показва това.

75

anonimen

преди 10 години

Bravos: Da givee komunizma i vsichki pensioneri glasuvali za tezi,koito im se podigraha v ochite!

74

портокалчо

преди 10 години

Защо всички коментарии са все на "икономисти", а не на обикновени пенсионери? Може би ние, масата сме неграмотни и други трябва да пишат вместо нас??Благодарим, но ние от "прованса" с по няколко висше не можем да мислим и чакаме да ни зомбирате....

73

Пенсия

преди 10 години

При пенсия 160лв х 3%=на 5 хляба. При 300лв х 3%=8 хляба. Приблизителни сметки. И понеже стана дума за сметки, ония другите, от ЧЕЗ и Фикация, никакви проценти никой никога не може да ни даде.

72

беко

преди 10 години

*** пак чакат 12 % увеличение на гърба на бизнеса Нали е дефлация бе намалете им заплатите с 15 % Изчезвам от всякаквистатистики Яжте ми *** повече от мен една стотинка няма да видите *** !!!

71

IVO

преди 10 години

Браво,браво!УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИ,ЗАПЛАТИ...........Подхвърлят ни жълти стотинки,за да ни замажат очите,докато те си прилапват милиончетата.

70

Даола

преди 10 години

Ще видгат от 1 юли 2013 " пенсиите с близо 3%" - това направо е цинизъм, управници, защото през 2013 пенсиите бяха вдигнати с проценти, които не покриха инфлацията от предишните 2010, 2011 и 2012, когато ГЕРБ положи пенсионерите на военен режим. Ако през онези 3 години пенсиите бяха индексирани по така наречетоо швейцарско правила, картинката щеше да е в малко по-друга. Сега подобна минимална индексация ползва големите пенсии. 700 лв при увеличени 3 % става 721 лв - за една година + 252лв.

69

до нм 72 ,,АДАМ...,,

преди 10 години

Глупав коментар.ПОЖЕЛАВАМ ТИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ТАКА ДА СЕ ОБЪРНЕ ЖИВОТА ТИ,ЧЕ ВЪПРЕКИ ,,умствените ти усилия,, да живееш по зле и от нас,защото едно е да искаш,но друго е какво се получава.АМИН.