Ангел Найденов. Снимка: Булфото
fallback

Нямаме право да подценяваме опасностите, които са свързани със заплахите за национална сигурност. Затова всички усилия на държавата и управлението в момента са фокусирани върху това да не допуснем кризата да се превърне в катастрофа. Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов пред БНТ.

Според него кризата може да е свързана с оценката за бежанската вълна като заплаха за националната сигурност.

„Не бива да гледаме на бежанците само и единствено като на заплаха и през призмата на оценката на рисковете. Трябва да проявим, ако щете, минимална доза състрадание и хуманно отношение", допълни министър Найденов.

Той обясни, че министерството е предоставило списък с 26 военни района, в което могат да бъдат настанени бежанци, като право на агенцията и експертите е да преценят кои от тях са най-подходящи.

Найденов обясни още, че правителството има готовност да предостави и военнослужещи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 10 години

Алоо,НайденоФ,нали ХИЗБУЛА и АЛКАЙДА ,СА ВАШИ ХОРА ,НА ---Бие Сие Пие!Що ревете ?

45

%

преди 10 години

До аз За твое и всеобщо съжаление България е нещо по-лошо от "санитарна зона" на ЕС. България бавно и методично се превърна в клоаката на ЕС. Тук ще бъдат изтласквани всички ***, всякакъв нежелан и неблагонадежден човешки мат`рял. Българинът има две възможности- или да се приспособи към тъжната си предопределеност ,или да си бие камшика и да бяга на друга географска ширина или дължина. Избирайте.

44

ПРАВ СИ НАЙДЕНОВ

преди 10 години

СИРИЙЦИТЕ ОСНОВНО ,МОГАТ ДА ПРПОМЕНЯТ НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ!!!ТЕ ИЗОБЩО НЕ ОБИЧАТ РУСИЯ , ЧЕРВЕНИТЕ РУСКИ ДУПЕДАВЦИ И СОЦИАЛИЗМА НА БААС И БАШАР АСАД ,ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ!АКО БЪЛГАРИТЕ СА ОВЦИ И "РОБИ НА ТРУДА"В СОЦ-*** ....ТЕЗИ ХОРА ---НЕ СА !!!ПРПАВ СИ ДА СЕ СТРАХУВАШ!!!!!!/Аз , пък се радвам и ще им помагам!!!/

fallback