Министър Таня Андреева. Снимка: БТА

"Отдавна съм казала своето мнение, не знам кой и защо повдига отново темата за пушенето. Не мога да изтъкна нито един аргумент за пушене в закрити пространства. Искам категорично да остане сегашната пълна забрана. Имам мотивите си на лекар и ще ги отстоявам до край", категорично заяви здравният министър д-р Таня Анреева.

Тя допълни, че се надява повдигането на темата да е "шум за нищо" и да не се стигне до отмяна или либерализиране на режима за заведенията.

Още по темата

Вече близо две седмици темата за връщането на стария режим на пушене на закрито циркулира из парламента, след като депутати от БСП обявиха, че ще внесат законопроект, който връща пушенето в кръчмите след 22 часа.

"Аз съм категорично против отмяната на забраната на пушенето. За мен е недопустимо да се пуши на закрито, където има и непушачи", настоя още веднъж от ефира на Нова тв министър Андреева.

Тя неглижира темата като обяви, че в Министерството на здравеопазването има много по-важни проблеми за решаване.

"За мен, като лекар, е абсурдна например идеята да се спре достъпът до медицинска помощ на хора, които не са плащали здравните вноски", отбеляза тя.

На въпрос какво ще стане, ако Военномедицинска академия затвори врати за цивилни лица, министърът отговори: "Вероятността ВМА да затвори врати за цивилни лица е резултат от предишните 4 години, когато бе позволено да се роят болници безконтролно. Много болници са пред фалит именно по тази причина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase