Лютви Местан Снимка: архив, БТА

Депутатите отложиха освобождаването на подалия оставка председател на комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Той иска да напусне комисията и като член.

Причината за отлагането на точката е желанието на депутатите ръководството на ГЕРБ да участва в дискусията. Златанов подаде оставка след скандала за т.нар. тефтерче на Златанов, където имаше записки „да се удари“ по поръчка на Б.Б., Ц.Ц. и И.Ф. 

Златанов не уважи днешното заседание, като обяснил, че има ангажимент.

Председателят на парламентарната комисия за разследване на казуса Кирил Добрев от левицата обясни, че въпросите започват да намаляват, но все пак остават.

Още по темата
В едно убийство най-лесно е да откриеш извършителя, но най-трудно е да откриеш поръчителя, каза Добрев.

По негови думи е станало ясно, че 103 пъти Филип Златанов е посетил Искра Фидосова в нейния кабинет. Ц.Ц. също може да е всеки, но при изслушването бивши депутати казаха, че лично Цветан Цветанов им е забил нож в гърба, коментира Кирил Добрев. 

Колкото и да намаляват въпросите, има един същински въпрос. Най-важният въпрос, свързан с тефтерчето, е не кои са изпълнителите, а кои са политическите поръчители на технологията на злото. Това е тефтерчето на технологията на злото, заяви от парламентарната трибуна лидерът на ПС Лютви Местан. 

Закономерно заради това тефтерче И.Ф. си отиде. Днес ще освободим и Ф.З. Аз обаче искам да попитам кой се крие зад инициалите Б.Б и Ц.Ц, каза лидерът на ДПС. По думите на Местан от тефтерчето става ясно, че те са поръчители.

Ние трябва да спрем да гадаем дали Ц.Ц.е Цецка Цачева или Цецко Цачев, защото може и да е нещо трето, каза още той.

Според Местан Филип Златанов трябва да разкрие кой стои зад тези абревиатури.

Кой е Б.Б? Нали е много актуален този въпрос. Кой? Кой е Б.Б. от тефтерчето?, запита Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase