Снимка: архив, Булфото
fallback

Европейската комисия е прегледала много внимателно информацията и конкретния инцидент, които ГЕРБ изпрати на 11 септември 2013 г. относно полицейските проверки на демонстранти, които участваха в протестите около Народното събрание. Това заявява генералният секретар на Европейската комисия Катрин Дей в специално писмо по случая до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Ще вземем предвид тази информация при внимателното наблюдение на ситуацията в България, което Европейската комисия предприема като част от своята специална отговорност за Механизма за сътрудничество и проверка“, посочва още в писмото си до Борисов генералният секретар на Европейската комисия Катрин Дей.

В писмото си генералният секретар на ЕК благодари на председателя на ГЕРБ за изпратения сигнал относно действията на българската полиция.

Припомняме, че през септември ГЕРБ сезира европейските институции и партии с писмо, в което съобщава за „безпрецедентен случай на репресии от страна на органите на МВРспрямо български граждани“. 

В писмото се излагаха факти и обстоятелства около протеста на 4 септември пред Народното събрание и как мирно протестиращи граждани са били според ГЕРБ подложени на полицейски тормоз.

Описаните конкретни случаи са свързани с автобуси с протестиращи, идващи към София от Бургас и Благоевградско, и необосновани според ГЕРБ проверки и записване на лични данни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Gorskia

преди 10 години

Коментарите от 17 до 21 са платени от синовете на убийците от ОФ и Народният съд. Само да напомня,че допълнителните доходи трябва се декларират в НАП. Но Цоциалитите данъци не плащат, защото с мислят, че държавата им принадлежи.

13

Роко

преди 10 години

До ЦвЪ ЦвЪКато махнат и охраната друго не му требе

12

До отиват си

преди 10 години

Много ви се иска да си отидат,ноооооо няма да стане! Толкова много прости похвати приложихте за да ги свалите от власт,че цирка бледнее пред вас! Действията ви нямат нищо общо с народната любов-не подценявай манталитета на Българите!Когато народа иска нещо го показва и резултат има-февруарските протести. ПРИОМИТЕ ВИ СА ТАРИКАТСКИ НО ПРОСТИ,ПРОЗРАЧНИ,ЗАТОВА НЯМА РЕЗУЛТАТ! Най-сетне се примерете-повече на власт Боко няма да дойде-народната любов"лошия материал"му показа червен картон!

fallback