Снимка: Булфото
fallback

"След протестите, след като те затихнаха малко или много, настъпи една политизация на обществения живот – настъпва и политизация сред избирателите, която е в полза на най-големите партии", обяви в студиото на bTV социологът от Алфа Рисърч Геновева Петрова.

"БСП и нейният резултат, партия, която в момента все пак е водеща, очевидно е достигнала своя максимум и в общи линии е изчерпала резерва, на който може да разчита", допълни социоложката и отчете, че за разлика от социалистите ГЕРБ успява да възстанови част от избирателите си, които беше загубила през лятото.

Реформаторския блок пък успява да задържи потенциала, с който стартира, отчете Петрова.

По думите й за момента няма еднозначен отговор дали „Атака“ ще влезе в следващия парламент.

"Ако съдим по настоящите нагласи, по-скоро НФСБ разполага с шансове да бъде представен в парламента. Но едно-две събития биха могли да мобилизират набързо един националистически вот", аргументира се социоложката.

Както Dnes.bg ви съобщи, изключително близки резултати на основните политически играчи у нас – ГЕРБ и БСП, даде социологическо изследване на "Алфа Рисърч", проведено между 19 и 25 септември сред 1010 души.

17,9% от анкетираните заявяват подкрепата си за БСП, а 17,1% - за ГЕРБ, става ясно от него.

Според социолозите, ако изборите са сега, в парламента биха влезли четири партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

БСП се клатят на клона, който вече скърца. След месец идва големият студ. Хората масово ще си пуснат парното и духалките. Сметките за ток и парно ще скочат до небесата и протестите отново ще започнат. Освен това и цените на зеленчуци и плодове ще скочат, хлябът вече скочи, а идва и коледното увеличение (!!!) на цените. Вдигне ли се социалното напрежение, рейтингът на БСП и правителството ще се срине. За парламента са ясни 4 партии - БСп, ГЕРБ, ДПС, Реф. блок, може би НФСБ и малък шанс за Атака.

27

Анонимен

преди 10 години

Разбрахте ли? Господата от това правителство се готвят да вдигнат данъците за колите ни!

26

Анонимен

преди 10 години

Много бързо ще се срине доверието на БСП. Дори и да спечели изборите няма да управлява, дори и да направи коалиция с ДПС, защото няма да й достигнат гласовете, както при ГЕРБ.

fallback