Снимка: flickr
fallback

Надзорният съвет на НЗОК реши, че ще приеме дарението от "Новартис фарма сървисиз България" на лекарствен продукт, с който ще се осигури напълно лечението на жени в напреднал стадий на рак на гърдата.

"Дарението ще покрие лечението за месеците октомври и ноември", коментира Багряна Маркова от пресслужбата на Касата.

Миналата седмица Надзорният съвет отхвърли предложението НЗОК да покрива лечението, защото ще са нужни 730 000 лева, а дупката в бюджета на институцията надхвърля 100 млн. лв.

Именно тогава стана ясно, че 16 българки са в риск от прекратяване на терапията им, защото не могат да плащат сумата за лекарствата си - 7 000 лева на месец.

Преди дни обаче Касата получи писмо от производителя на лекарството, че компанията иска да поеме лечението на нуждаещите се за октомври и ноември.

Все още не е ясно какво ще се случи след този срок, но шефът на НЗОК Румяна Тодорова вече обяви, че медикаментът ще бъде включен в Националния рамков договор за 2014 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

thegbc

преди 10 години

Комунистите дойдоха на власт и хората с болести почнаха да се оплакват ...защо ли ми напомня за годините преди 2009? Когато пак световноизвестния некадърник син на доказан масов убиец Станишев украинеца беше на власт? Някой неща никога немогат да бъдат променени и той е едно от тях! Бог да помага на болните хорица и да го богослови! С НАМИ БОГ!

38

Анонимен

преди 10 години

Абе важното е, че за *** с брадви, които никога в живота си не са плащали стотинка данък или стотинка здравна осигуровка лечението е напълно безплатно, + бонуса от побой над лекаря. Касата тази седмица стана известна и с това, че освен, че обрече тези жени на смърт, също така и с отказа да приеме дарение от принтери. Уронвало престижа им

37

ааа

преди 10 години

Касата е мащеха!

fallback