Снимка: БТА
fallback

Бройката на хората без цифров сигнал няма как да е 1 милион, настоя за втори пореден ден транспортният министър Данаил Папазов, след като от вчера аналоговият сигнал спря и цифровизацията заля страната.

"В петък ще имаме пълната картина и пълния списък с тези, които остават без сигнал", каза той.

Oще по темата

Министерството ще изготви мерки след това - "да помогне на тези хора и да осигурим помощи", обеща Папазов.

По думите му правилата за цифровизацията на телевизионния сигнал са правени до голяма степен с участието на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

"През 2011 година е изчислено, че 19% от българското население е настроено да гледа цифрова телевизия, а от статистика през 2012 г. този процент е паднал на 14,5%", заяви Папазов и пак повтори, че няма масови сигнали за хора без телевизия.

"Вече имаме оплаквания от някои населени места и от отделни хора", призна обаче министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

българин

преди 10 години

Данаил Папазов е завършил ВНВМУ и е работел като пом.капитан на кораб и директор на пристанище.Представете си какъв "спец" по телекомуникации е той!Чудя се дали е виждал цяла радиостанция или само слушалката?Министърката на образованието е рентгенолог.Кога ли е влизала в класна стя да преподава на деца.Джейхан Ибрямов пък е кинезитерапевт.Толкова"експерти" има в това правителство,че са направо за смях!

17

недоволен

преди 10 години

Другарят министър казва неистини също като много възрастен ром.Например аз се опитах да възроптая в министерството му,обаче то е непробиваемо.Там никакъв сигнал не можеш да подадеш.Но господин министре да знаете,че когато един щраус си зарови главата в пясъка проблема врно изчезва но само в неговата глава!Ще се свърши полската и селската работа и като ви се изсипят тези недоволни дето и без телевизия ги оставихте тогава ще видите кон боб яде ли!

16

муспи

преди 10 години

Сега евреите замислят цифрови вилици и лъжици.

fallback