Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: архив, БТА

Отказът на депутатите от ГЕРБ да се регистрират, заради което се провали заседанието на парламента, даде поредното основание на лидера на БСП Сергей Станишев да ги разкритикува.
 
„Това говори за безсилието на ГЕРБ. Заради интересите на един човек – лидера на парламентарната група, който се държи като обидено дете от детска градина и превръща цялата парламентарна група в един катун, който броди из парламента, влиза, излиза, регистрира се, не се регистрира. Това има само една цел да се консолидира контролът на Бойко Борисов и Цветан Цветанов над парламентарната група  и да се запази статуквото в държавата”, коментира соцлидерът.
 
Според него „тези циркове, които се разиграват” пречат на много сериозни и дълбоки промени в Закона за обществените поръчки. 

Още по темата
По думите му сега обществените поръчки са изцяло контролирани от тесен кръг на ГЕРБ, а промените, които са приети от правителството и предстои да се дебатират и в парламента, създават конкурентоспособност и помагат на малките и средните фирми да участват в тях.
 
Освен това предстои Народното събрание  да обсъжда данъчното законодателство, в което са залегнали много важни неща, свързани с икономиката и живота на хората, добави Станишев.

За пример той посочи поемането от държавата на акциза на горивата на земеделските  производители, практика, която съществуваше по времето на тройната коалиция, но правителството на ГЕРБ я отмени.
 
„Ясно е политическо безсилие на ГЕРБ като опозиция и вчера направих едно предположение, което се оказа факт – те внесоха искане за освобождаването на Михаил Миков, но и това отказаха да дебатират и нямат достатъчно аргументи, защото това е подкрепа за работата на председателя, но въпреки всичките им циркове, убеден съм, че следващата седмица парламентът ще заработи нормално, а ГЕРБ ще трябва да направят своя извод за поведението си”, обобщи Сергей Станишев.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase