Цветан Василев не дава пари на Реформаторския блок, категорична е Меглена Кунева. Снимка: Булфото, архив
fallback

Политически картел стои в основата на слуховете, че Реформаторският блок е финансиран от Цветан Василев, заяви по БНТ Меглена Кунева, председател на Движение "България на гражданите", част от обединението.

Коментарът й беше по повод твърденията на депутата от БСП Георги Кадиев, който настоя, че знае, че Василев финансира реформаторите, но отказа да назове източника на информацията си.

Кунева обясни, че партиите от блока нямат общи средства, нито обща централа. Единственото, което сме правили общо, е съвместна пресконференция, нищо друго, добави тя.

Oще по темата
Според нея това е опит да се отнеме кредитът на доверие на избирателите към партиите от Реформаторския блок - така се руши единствено репутацията му.

Меглена Кунева призова парламентът да направи разследване на дейността и произхода на парите на Цветан Василев, след като образът му е толкова отчетливо негативен.

„Всички назовават Василев като лош пример и го използват за нарицателно, защо тогава хората, които са в парламента, да проверят кое е истина и кое лъжа”, каза тя.

Докато не се проведат изборите, не се говори за коалиции, а за програма, отговори Кунева на въпроса дали може да се коалира с ГЕРБ.

Ние ще търсим подкрепа от много широката периферия център-дясно и в този смисъл сме конкуренти с ГЕРБ, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

komunista77

преди 10 години

Куневa ще се сетиш ,коя си откъде си и кой те изтреля тaм .Зaтовa че не сaмо герб сaти опоненти aми и реформaторския блок в които много лошо си се нaдънилa нa следвaщите избори aко остaнеш тaм нпмa дa получиш дори и един процент от бългaрския вот.Тaкa че имaш глaвa мисли прaвилно.Нaродa товa не гоодобрявa

39

Атлет

преди 10 години

Кунева как бързо си промени позицията просто не е истина. Преди време критикуваше политиката на ГЕРБ и се надяваше, че БСП ще и уредят ключови постове, но това така и не се случи и сега подви опашка и отиде при Бойко. Що за политика води тази жена?

38

Dora Yankova

преди 10 години

Ще видим дали ще останат конкуретни и след изборите, те коалициите се творят след преброяването на бюлетините. При все че вече от ГЕРБ пускат нишани за коалиция, а в интерес на интереса от РБ ще се гушнат с тях, ей та по сестринска европейска линия. Иначе името, което изплува зад РБ е Прокопиев и Кадиев това много добре го знае, все пак олигархът имаше вземане-даване с неговия червен ментор Овчаров, който му открехна райските порти на далаверите в енергетиката.

fallback