Мирослав Найденов. Снимка: архив, БТА
fallback

БАСТА ще изпита отношението на доскорошните си съпартийци от ГЕРБ, когато кандидатства в ЕНП. Това ще е тест за самите тях, заяви Мирослав Найденов от Съвета на ветераните на новата формация пред БНР.

Както Dnes.bg съобщи, вчера се състоя учредителният конгрес на партията.

Найденов допуска, че БАСТА може да има проблеми около регистрацията, следващата стъпка е именно ЕНП.

По думите му диалогът с ГЕРБ не е прекъсвал. Много повече са нещата, които ни свързват с ГЕРБ, отколкото тези, които ни разделят. Тези, които ни разделят, си имат имена и ние сме ги казали, коментира още той.

Найденов заяви, че се водят разговори между БАСТА и депутати от партията на Бойко Борисов.

Рано или късно, когато достойнството вземе връх над страха, те ще направят тази стъпка – дали в посока БАСТА или в друга посока, ще зависи от самите тях. Факт е, че след нашето съобщение имаше ответни мерки от ръководството на групата на ГЕРБ – привикани са всички поотделно, разговаряно е с тях, заяви той.

Според него рецептата за излизане от тази незавидна ситуация, в която се намира държавата, е екипност.

След учредителния конгрес вчера е проведено първото заседание на Управителния съвет. Мария Кунина е избрана за секретар.

Секретарят ще има чисто административни функции, ще може да представлява партията пред съответните органи, да подписва платежни нареждания. В никакъв случай обаче не е лидер, категоричен е Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

БАСТА

преди 10 години

На Бай Бойко му се иска още един мандат да бъде ПРЕМИЕР ? Ние не го искаме , а той сам се натиска . Народа не го иска , Бай Бойко натиска , натиска !

29

Дядо Гошо

преди 10 години

Куче което посещава различни кофи за смет се нарича П О М И Я Р / Отнася се за тези които напускат партии и правят нови помии./ Миро ти си само за затвора и дано правосъдието ти разбере триковете за придобиване на имунитет?????

28

ама си нагъл...

преди 10 години

Мире,прибирай се и стига си правил партии и съчинявал глупости,така няма да стане-оказа се доста по-лош от колкото до като беше в групата на ГЕРБ,а тая БАСТА е в ТОЧНИЯ СМИСЪЛ-КРАЙ,СТИГА ....С ПРОСТОТИЯТА ВИ

fallback