Снимка: БТА

Намирам, че вотът на недоверие, който ГЕРБ внесоха, е изграден върху хипотеза, че Министерството на инвестиционното проектиране няма да работи. Така премиерът Пламен Орешарски коментира внесения вчера вот на недоверие.

Основният довод на опозицията е, че новосъздаденото министерство на инвестиционното проектиране не работи.

Министър-председателят обаче допълни, че гледа сериозно на всяка критика на опозицията.

Премиерът каза още, че не гледа добре на препоръката на Световната банка да се вдигне с 2 на сто осигурителната вноска.

Още по темата
Не гледам позитивно на тази препоръка, защото ние имаме ангажимент да не натоварваме данъчно-осигурителната тежест, заяви Орешарски.

Той подчерта, че замразяването на възрастта за пенсиониране е временна мярка, за да има правителството време да състави по-устойчив модел на реформата в този й аспект.

Може би има нещо вярно, опитваме се, но ако оценката отстрани е, че невинаги се справяме добре, взимаме си бележка и ще мислим за по-добро публично представяне на действията на кабинета и моите лични, посочи Орешарски.

Премиерът коментира и идеята да се въведе втори стълб в здравното осигуряване.

Обмисляме различни варианти, каза той и уточни, че една от идеите е успоредно с функционирането на обществената каса да се въведе втори стълб, който да подпомага здравеопазването.

Премиерът пое ангажимент, че това ще бъде обсъдено с гражданските и пациентските организации.

Ще си спестя конкретни имена. Ако следите водещи издания, ще разберете сами кой създава антиреклама за инвестиционния климат у нас. Това заяви Орешарски по повод думите си в пленарна зала, че трябва да се спрат интервютата в чуждестранни медии, в които се критикува страната ни и тя се представя в негативна светлина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase