Юджел Атилла. СНимка: Булфото

Цветан Дилов е назначен за генерален директор на "Ръководство въздушно движение" от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, информират от ведомството.

Назначен е и нов член на Управителния съвет на РВД - Юджел Атилла. Той застава на мястото на Гео Георгиев. Атилла е бивш зам.-министър на транспорта от времето на тройната коалиция. Бил е и председател на областната структура на ДПС-Хасково.

Досегашният шеф на РВД Диян Динев беше на поста от юни 2010 г. и беше назначен на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

Цветан Дилов има над 30-годишен стаж в Държавно предприятие "Ръководство въздушно движение". Започва кариерата си в предприятието през 1981 година като ръководител полети в Центъра за управление на полетите - София. През годините заема длъжностите: ръководител полети, началник на Центъра за управление на полетите в София, ръководител направление "Управление на въздушното движение" в Централно управление на ДП РВД. През 1996 година е назначен за заместник-генерален директор по оперативната дейност в ДП РВД.

Той заема тази длъжност до 2001 година, когато става генерален директор на предприятието, като на този пост е до 2006 година, след което е директор на дирекция "Безопасност". От 2010 година досега е директор на Районния център за обслужване на въздушното движение - София.

Цветан Дилов е пълномощен представител на България в Управителния орган на Евроконтрол. Той участва и в множество комитети, работни комисии и групи, както и в работни органи на международни организации, като ИКАО, НАТО и Евроконтрол, съобщават от МТИТС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase