Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА
fallback

Ние не сме написали големи думи в програмата си, но реформите ще ги направим. Това се зарече премиерът Пламен Орешарски след обсъжданията на неговата програма днес в НС.

Той обясни, че действително не са разписани всички мерки за осъществяване на политики, но по негови думи това е заради характера на самия документ. Той трябва да остане в читаеми размери. В противен случай ще имаме многотомник, заяви Орешарски.

Имаше коментари, че в програмата има благопожелания. Уважаеми колеги, във всички програми има такива, защото това е документ с поглед напред, коментира премиерът. По негови думи много политики предстои да се реализират и след това той е готов да понесе критики за изпълнението им.

Oще по темата
Той обеща да изпълни ангажимента за семейно подоходно облагане, но през втората половина на мандата. До около месец ще се представи и прогнозата на правителството за това как може да се покачи минималната работна заплата през следващите три години.

Истински работни места открива частният сектор, за което ние трябва да му създадем предпоставки, обясни още той.
Премиерът призова да се дават добри сигнали към бизнеса, а не да се правят непремерени изказвания пред чужди медии за това как сме „най-корумпираната страна на света“.

За целите на вътрешнопартийния дебат ние рушим бъдещето на държавата, предупреди Орешарски.
Относно швейцарско правило за индексация на пенсиите, премиерът обясни, че още тази есен ще бъде дискутирана темата и от началото на следващата година ще има регламент.

Да не издаваме комплексите си на нова евроатланическа страна, призова още министър-председателят. По  негови думи не бива само да се говори за членството ни в ЕС и НАТО, а да работим с партньорите ни.

По отношението на здравеопазването Орешарски коментира, че отсъствието на резерви ще забави, но няма да отмени желанието на правителството да направи допълнителни стълбове в сектора.

Премиерът обясни, че е много важно да се извлече  максималното от еврофондовете.

Още веднъж ми позволете да благодаря за този дебат, беше изключително ползотворен и ме извинете, ако някъде съм отговорил по-остро, завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Ekspertite

преди 10 години

и сега да прегледаме ЕКСПЕРТИТЕ, които ще осъществят реформите:dnevnik.bg/bulgaria/2013/09/02/2132033_naznacheniiata_na_kabineta_oresharski_infografika/***. ОСТАВКА БЕ ***!!!

24

Стоян

преди 10 години

Кои реформи бе Орешарски, *** червена? Откога взимането на пари назаем и раздаването им на *** и пенсионери е реформа? Или е реформа да турцизирате парламента и страната...оставка...да пукнеш дано..и ти и всичките червени аркадаши около теб...гад нагла

23

Джедай Мастър

преди 10 години

Не обещаха ли и данък лихва да падне, когато вземат властта? ***.

fallback