Снимка: БТА
fallback

"Атака" внесе в парламента проекторешение за недопускане на територията на България на емигранти от Близкия Изток и Северна Африка, включително на сирийски бежанци. Това обяви заместник-председателят на партията Павел Шопов.

„С всеки изминал час положението става все по-тревожно и драматично. Може би политиците са си заровили главата в пясъка. Все повече престъпления отчита СДВР”, изтъкна той.

Този път явно сме в много тежка опасност, бежанският поток се засилва, правят се опити да се омаловажава, смята Шопов.

Oще по темата
Той цитира данни, според които месечната издръжка на един сирийски бежанец възлиза на 1100 лева, в същото време един български пенсионер получава 150 лева. Нямаме средства в бюджета да приемаме бежанци, отсече Шопов.

Националистите настояват Народното събрание спешно да разгледа въпроса за затваряне, "запечатване" на българската граница. По думите на Павел Шопов подобни стъпки предприемат други страни с далеч по-големи възможности.

Ясно е, че тази криза беше предизвикана от няколко могъщи държави, най-вече САЩ, Израел, Турция. Някои европейски страни също имат черен принос – активна е Франция. Тези държави обаче са далеч, не поемат своята отговорност в онова, което следва от бежанската вълна, каза още Павел Шопов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

204

za balgari

преди 10 години

nenitreva qzvata na siriq

203

Иван

преди 10 години

А тези, които плюете по религията на хората, ето заради балъци като вас са създадени религиите, за да служат като повод за разделение, който може да бъде извъртан в интерес на великите сили. Вие не сте нищо повече от тези, които наричате ислямски ектремисти и фанатици, озлобени прости и ограничени маси, мразещи всички различни от тях.

202

Иван

преди 10 години

Това, което трябва да се направи е тези, които подстрикаха войната задари финансовите си интереси да поемат отговорност за тези хора, а не тя да пада на плещите на бедна страна като България.

fallback