Бойко Борисов Снимка: архив, Булфото

Не се срамувам от никоя среща и от нищо, които съм направил, защото то е било винаги в услуга на държавата. Това заяви в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Поводът за думите му беше телевизионно интервю на Лютви Местан от тази сутрин, в което лидерът на ДПС заявява, че не се е срещал и не познава банкера Цветан Василев. Нямам нито една среща с този човек, нямам нито едно ръкостискане с този човек. Борисов и Плевнелиев познават ли го, попита Местан.

Естествено, че го познавам, отговори задочно Борисов по-късно в кулоарите на Народното събрание. Аз с него съм се виждал нееднократно, защото сме го молили и тогава е ставал спонсор и на волейбола, и на мотокроса, и на "Ботев Пловдив“, и на куп други неща, уточни Борисов причината за срещите си.

По думите му той в качеството си на премиер се е срещал с всички банкери и бизнесмени, които са имали намерение да инвестират у нас и са изявили желание да се срещнат с министър-председателя.

По думите на лидера на ГЕРБ Лютви Местан е видимо изнервен. Интересно е, че Лютви Местан твърди, че не познава Цветан Василев и не се е виждал с него, коментира Борисов. 

По този повод лидерът на ГЕРБ припомни стар случай от 2011 година, когато Местан се обърка и вместо в резиденцията на президента в периода 2002-2012 Георги Първанов, попадна в тази на тогавашния премиер Борисов.

Аз си спомням, когато се луташе между моята и на Първанов къщата. Не знаеше накъде е тръгнал с резултатите от местните избори 2011 и попадна при мен, припомни си лидерът на ГЕРБ.

Той категорично отхвърли твърденията, че правителството на ГЕРБ е вкарало парите на държавата в КТБ. Ние заварихме тези пари и после с 300 млн. ги намалихме, изтъкна Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase